Førsteholdet

Capellas før storkamp i Rom: Stiller os ikke ned

Albert Capellas mødte onsdag eftermiddag pressen forud for morgendagens Europa League-opgør mod Lazio på Stadio Olimpico i Rom.

26/10/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I morgen gæster FC Midtjylland det olympiske stadion i Rom, hvor Lazio venter i Europa Leagues gruppe F. Seneste opgør mellem de to mandskaber endte med et historisk udfald, da midtjyderne vandt 5-1.

På eftermiddagens pressemøde fortalte Albert Capellas, at han ikke forventer resultatet i Herning gentaget. Den 54-årige catalaner regner med en særdeles svær kamp mod et af italiens stærkeste mandskaber.

Læs alle FCM-cheftrænerens betragtninger nedenfor.

Seks cleansheets på stribe i Serie A: Et indblik i Lazios form

Om det seneste Lazio-møde

– Alle kampe er forskellige – også selvom du spiller mod den samme modstander. Der er sket mange ting, siden vi spillede i Herning. Jeg forventer ikke den samme kamp, og vi skal være kloge i forhold til at læse, hvordan tingene udvikler sig på banen.

– I morgen er en meget vigtig kamp for os. Fodbold går hurtigt, og sidste kamp mod Lazio bød på andre øjeblikke og situationer, ligesom der måske ikke vil være alle de samme spillere på banen i morgen. Men selvfølgelig vil vi altid se på sidste kamp og analysere os frem til, hvad vi gjorde godt, og hvad vi havde svært ved.

– Folk tænker, kampen på MCH Arena var nem for os, men det var den virkelig ikke. Vi skulle forsvare meget, og vi scorede godt nok nogle flotte mål, men da vi var foran 2-0, havde de nogle store chancer for at komme tilbage i kampen.

– Nogle gange er det marginaler, som afgør, om man vinder eller taber. I de afgørende øjeblikke var vi rigtig gode, og vi slappede aldrig af, ligemeget hvordan kampen skred frem.

Om torsdagens gameplan

– Vi går ikke efter at spille uafgjort. Når du gør det, er chancen større for, at du taber. Vi kommer ikke med tanken om, at uafgjort er nok. Lazio er for gode til, at vi stiller os ned for at forsvare. Derfor vil vi forsøge at vinde kampen, og vi må se, hvad der sker derfra.

– Nogle gange tænker du, at i dag bliver svært, og så viser det sig, at dit hold har en fantastisk dag, mens modstanderen ikke er så frisk. Hvis jeg har lært noget i fodbold, er det, at du ikke skal spekulere for meget: Spil så godt som muligt og mød kampen på den bedst mulige måde.

– Ingen havde forventet, at gruppen ville være så tæt. Lige nu kan alle hold gå videre, og det betyder, at der måske vil være overraskelser i slutningen af gruppen. Alt kan ske, og derfor bliver det en både intens og mental kamp, og jeg tror, at det hold, som er mest koncentreret, har størst chance for at få et resultat.

– Det bliver en god kamp. Jeg er en træner, som altid lægger mit fokus på den næste kamp, men lige i det her tilfælde er der selvfølgelig en ekstra spænding, fordi det er et så stort og vigtigt opgør.

Om fraværet af Immobile

Lazios angriber, Ciro Immobile, er ude med en skade til kampen i morgen. Hvad tænker du om det?

– Immobile er en vigtig spiller for Lazio med mange gode egenskaber, og de kan meget vel komme til at angribe anderledes uden ham. Det ændrer dog ikke på, at det er et stærkt hold. Immobile er god til at lave de dybe løb, men det er en spiller som Pedro også.

– Jeg trænede Pedro, da han var hos Barcelona i ungdomstiden. Han er en fantastisk spiller, og han gjorde det fænomenalt under Pep Guardiola på klubbens førstehold, hvor han var en vigtig spiller og vandt mange trofæer.

– Men jeg er ikke en træner, som bryder mig om at udpege enkelte profiler. Lazio har et godt hold med en masse utrolige spillere, så det bliver svært, ligemeget hvem de bringer på banen.