Førsteholdet

Seks cleansheets på stribe i Serie A: Et indblik i Lazios form

Siden Lazio tabte med 5-1 på MCH Arena for halvanden måned siden, er holdet buldret afsted, og i Serie A ser Rom-klubben særdeles komfortable ud. Torsdag gæster FC Midtjylland de formstærke italienere på Stadio Olimpico.

25/10/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Da Erik Sviatchenko kom først i feltet og sendte Lazio ud i mørket med sin scoring til 5-1 på MCH Arena for halvanden måned siden, så det ikke godt ud for Maurizio Sarri og co.

Siden da har den italienske hovedstadsklub dog fået styr på resultaterne, og særligt i Serie A buldrer holdet derudaf. Senest i weekenden blev det til en 2-0-sejr ude mod danskerklubben Atalanta.

Serie A-ekspert giver indblik i Lazio

Ikke nok med at være en vigtig udebanesejr var kampen også Lazios sjette liga-cleansheet på stribe. Det første rene bur i den imponerende periode kom faktisk fire dage forinden det store nederlag på MCH Arena.

11/09: Lazio v Verona (2-0)
18/9: Cremonese v Lazio (0-4)
02/10: Lazio v Spezia (4-0)
10/10: Fiorentina v Lazio (0-4)
16/10: Lazio v Udinese (0-0)
23/10: Atalanta v Lazio (0-2)

De flotte resultater betyder ligeledes, at Rom-klubben indtager en aktuel 3. plads i Serie A. Med en målscorer på 23:5 ser Lazio utroligt stærke ud, og ‘The Eagles’ må betragtes som en seriøs bejler til kampen om medaljer i den bedste italienske fodboldrække.

Svingende i Europa

Mens Lazio høster masser af point i Serie A, kan holdet ikke på samme måde få spillet til at fungere i Europa League. Siden afklapsningen i Herning har de blåklædte spillet to gange uafgjort mod Sturm Graz.

Det første opgør endte 0-0 i Østrig, hvor Ciro Immobile, Sergej Milinković-Savić og resten af mandskabet ikke formåede at udnytte en overtalsperiode på 15 minutter i kampens slutfase.

En uge efter gik turen til Rom på Stadio Olimpico, hvor danske William Bøving med to scoringer sikrede Sturm Graz et 2-2-resultat. De undertippede østrigere blev hjulpet på vej af et rødt kort til Lazio, da Manuel Lazzari modtog sit andet gule kort i de døende minutter af 1. halvleg.

Dermed indtager Lazio en 3. plads i Europa Leagues gruppe F med fem point, hvor Feyenoord og FCM i øjeblikket ligger på de to øverste pladser, som sikrer videre deltagelse i Europas næstfineste klubturnering. Kun målscoreren er til forskel i tabellen.

Angrebsstjerne ude med skade

Lazio er i skrivende stund ubesejret syv kampe i streg, men alligevel er alt ikke fest og farver hos italienerne. Den 16. oktober mod Udinese måtte klubbens topscorer Ciro Immobile forlade banen efter en halv time med en muskelskade.

I første omgang lød meldingen på, at den italienske landsholdsspiller ikke kommer i aktion for resten af 2022. Sidenhen har italienske medier dog spekuleret i, at Ciro Immobile meget vel kan gøre lyn-comeback, således at han er klar igen i start november.

Ikke desto mindre forventes han dog at misse torsdagens opgør mod FCM, og derfor har midtjyderne et styks færre angrebsstjerne at koncentrere sig om.

Brasilianske Felipe Anderson forventes at indtage Ciro Immobiles plads i angrebet. Det gjorde den 29-årige hurtigløber med stor succes i weekenden, da han scorede til 2-0 i sejren over Atalanta.