Førsteholdet

Celtic er første CL-modstander: – Vi glæder os

Cheftræner Bo Henriksen ser frem til mødet med skotske Celtic, som FC Midtjylland skal møde i 2. runde af Champions League-kvalifikationen.

16/06/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Onsdag middag blev der trukket lod til 2. runde af Champions League-kvalifikationen.

Her kom FC Midtjylland op af bowlen sammen med Celtic fra Skotland.

Celtic blev i den seneste sæson nummer 2 i den skotske liga og træder altså ind i kvalifikationen til Champions League på samme tid som FCM i den såkaldte ‘League Path’.

Cheftræner Bo Henriksen er klar over Celtics niveau, men er samtidig fuld af optimisme.

– Det er et topklassehold i Europa. Det kan man se på både budget og koefficientpoint, men vi tror på muligheden. Vi tror på, at vi kan slå dem, og vi står egentligt fint til dem. Det bliver to fede kampe på liv og død, hvor vi virkeligt skal ud og slås for det, siger Bo Henriksen og uddyber:

– Vi har selvfølgelig en mulighed for at slå dem, og det skal vi gøre alt for. De er kendt for altid at fighte og arbejde benhårdt, men vi har nogle af de samme egenskaber, og vi kan presse dem fysisk. Det bliver uden tvivl to vilde kampe med alt på spil. Det glæder vi os til.

Første kamp mod Celtic spilles på Celtic Park tirsdag den 20. juli kl. 20.45 med returkamp ugen efter på MCH Arena onsdag den 28. juli kl. 19.45.

TV3+ og Viaplay viser hjemmekampen. Info om opgøret i Skotland følger.

Europa en del af selvforståelsen

FC Midtjyllands nye cheftræner lægger ikke skjul på, at han agter at bygge videre på klubbens europæiske succes fra den seneste sæson.

– Det er en del af vores selvforståelse. Det er vores vision og ambition, at vi vil i Europa hvert år. Vi har bevist, at vi kan være med, hvor det er sjovt, og så skal vi ud og repræsentere Danmark, men vigtigst af alt os selv, understreger 46-årige Henriksen.

FCM skal vinde tre kvalifikationsrunder for at komme i gruppespillet i Champions League. Lykkes det ikke, er der flere europæiske muligheder med Europa League og Conference League.

Spillerne møder ind efter ferien i morgen torsdag, hvor de tager hul på forberedelserne frem mod den nye sæson. Her venter der fire træningskampe, inden første kamp i 3F Superliga spilles den 16. juli.

Vejen til Europa

Herefter starter Champions League-kvalifikationen altså med et møde med skotske Celtic.