Førsteholdet

Charles vil være fanfavorit

Vores brasilianske midtbanespiller er kommet på plads i klubben og glæder sig til at tage hul på et nyt kapitel i karrieren. Lær manden med nummer 35 bedre at kende her.

23/07/21
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

I slutningen af juni blev Charles Rigon Matos – i daglig tale blot Charles – offentliggjort som ny spiller i FC Midtjylland. Corona-situationen har dog besværliggjort hans opstart i klubben, men han er nu på plads i Danmark og har i denne uge trænet med sine nye holdkammerater i Ikast.

Den 25-årige midtbanespiller er taknemmelig for skiftet til dansk fodbold, hvor han glæder sig til at komme i gang.

– Jeg vil takke FC Midtjylland for muligheden. Det er en drøm, der går i opfyldelse, og jeg håber, at jeg kan leve op til de forventninger, som klubben, men også fansene, har til mig, lyder det fra brasilianeren, der beskriver sig selv som en hårdtarbejdende holdspiller.

FC Midtjylland henter Charles

– Som spiller er jeg fysisk stærk og god med bolden. Jeg spiller for holdet og slås for alle bolde, men jeg sætter også en dyd i at være en del af det offensive spil. Det er vigtigt for mig, at mine medspillere og fansene kan stole på mig.

Netop fansene er vigtige for den 25-årige brasilianer, der havde et stærkt bånd til tilhængerne i hans tidligere klub Ceará SC, hvor han gik under tilnavnet Prince Charles.

– Jeg håber at få et stærkt bånd til fansene. Jeg ved, at det er op til mig at vinde deres støtte gennem mit spil på banen, og jeg kommer til at give mig 100% i alle dueller i alle kampe. Jeg ved, at fansene elsker klubben, og jeg vil gøre mit til, at vi når vores fælles mål, lyder det ydmygt fra Charles.

Landsmænd skaber tryghed

Charles fik sin fodboldopdragelse i Internacional, hvor han i 2018 fik sin debut i den brasilianske Serie A. Han har spillet 117 kampe i de bedste nationale turneringer og skal nu prøve sig af uden for Brasilien for første gang i karrieren. Charles bliver den fjerde brasilianer i den midtjyske trup, som i forvejen tæller Paulinho, Evander og Junior Brumado, og det spillede en rolle i beslutningen om at skifte til FC Midtjylland.

– Det betyder meget, at der er andre brasilianere i klubben. Det gør mig fortrøstningsfuld – særligt efter jeg har mødt dem og ved, at de er omsorgsfulde og hjælpsomme. At flytte til et nyt land og en meget anderledes kultur kan være en udfordring, så det er vigtigt at have nogle, der kan og vil hjælpe, og det gør de (Paulinho, Evander og Junior Brumado, red.), fortæller Charles, der blev gift med sin udkårne Andressa kort før han rejste til Danmark.

Mesterskaber og europæisk fodbold

Midtbanemotoren har vundet den brasilianske pokalturnering Copa do Nordeste med Ceará SC, og han forventer at fortsætte pokalhøsten i FC Midtjylland, hvor målet – foruden personlig udvikling – er mesterskaber og europæisk fodbold.

– Jeg skiftede til FC Midtjylland på baggrund af den imponerende udvikling, som klubben har været i gennem de sidste år. Klubben har skabt et navn, som ankerkendes rundt om i Europa, og det vil jeg være med til at udvikle. Vi skal vinde det danske mesterskab – det er vores mål, og så skal vi spille i Europa hvert år. Og gerne i Champions League, lyder det med et stort smil fra den blonde sydamerikaner.

Charles har underskrevet en aftale, der løber til den 30. juni 2026.

Charles på trøjen

Du kan købe den nye hjemmebanetrøje og få Charles – eller din favoritspiller – på ryggen i Ulveshoppen.