Klubben

Container med udstyr sendt til FC Ebedei: Kommer til at gøre stor forskel

I samarbejde med Scan Global Logistics har FC Midtjylland sendt en stor container med blandt andet fodboldudstyr, hårde hvidevarer og møbler til FC Ebedei i Nigeria. Jonas Dal, som er ansvarlig for samarbejdet, fortæller om projektet nedenfor.

03/03/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

FCM sender hvert eneste år en container til Nigeria. Tidligere har den kun været fyldt op med bolde og tøj, men denne gang er man gået et ekstra skridt i jagten på at optimere tingenes tilstand hos klubbens strategiske samarbejdspartner, FC Ebedei.

I sidste uge ankom en container til det sydvestlige Nigeria med alt lige fra fodboldtøj og støvler til hårde hvidevarer og alverdens møbler.

FC Midtjylland opgraderer samarbejdet med FC Ebedei

Ansvarlig for samarbejdet med FC Ebedei, Jonas Dal, fortæller om projektet nedenfor:

– Det er altsammen noget, som skal være med til at gøre træningen bedre og hverdagen nemmere. Den nylige levering betyder for eksempel, at vi kan begynde at vaske tøj i en vaskemaskine fremfor i hånden, og det gør jo en kæmpe forskel.

– Helt lavpraktisk betyder det, at vi får noget mere renlighed, fordi tøjet bliver vasket ordentligt og oftere. Samtidig får vi et køleskab, en fryser samt en ovn og et gaskomfur. Fremover kan der dermed både handles og laves større mængder mad.

– Ude på banen får vi blandt andet et transportabelt mål og en masse små mål. Det skal være med til at øge træningsmulighederne i dagligdagen. Vi får også et stort fjernsyn, som skal bruges til at gennemgå taktik med spillerne, lyder det fra Jonas Dal.

Uundværlig hjælp fra Scan Global Logistics

Transport- og logistikvirksomheden, Scan Global Logistics, har ageret transportpartner i processen, og de har været behjælpelige med mange af de ting, man ikke har forstand på i FCM.

– Det tog en måned tid at sejle containeren til Nigeria, men det hele gik smertefrit. Det har virkelig været en god proces, fordi Scan Global Logistics har hjulpet os hele vejen – både rent praktisk, men samtidig også med at forstå alle de forskellige retningslinjer, der skulle overholdes.

For en uges tid siden ankom containeren til Nigeria, og nu rejser Jonas Dal selv ned for at se tingenes tilstand sammen med leder af FC Ebedei, Churchill Oliseh (figurerer på denne artikels foto, red.).

– Jeg glæder mig til at komme ned og se alt det nye udstyr og inventar blive taget i brug, og jeg er sikker på, det kommer til at gøre en stor forskel i hverdagen som fodboldspiller- og træner i FC Ebedei, fortæller Jonas Dal.

Der skal lyde en stor tak til Scan Global Logistics med hele processen samt en række af de andre samarbejdspartnere, som også har givet et bidrag på den ene eller anden vis. Heriblandt Bilka i Herning, Møblér i Ikast, Skousen i Ringkøbing og Jack & Jones.