Kampprogram

– De små detaljer gør den store forskel

I dette udpluk af søndagens kampprogram sætter Albert Capellas ord på den tætpakkede oktober-kalender samt de seneste ugers arbejde med det midtjyske mandskab.

01/10/22
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, der her følger et uddrag af, er en del af søndagens kampprogram, som du kan købe på MCH Arena før kampstart. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

FC Midtjyllands nye cheftræner har før Viborg-mødet været i gang i næsten seks uger. Det har været intensive uger for både staben og spillerne, og på træningsbanen og i mødelokalet har Albert Capellas gennemgået sine ideer minutiøst. Skridt for skridt.

– Små detaljer gør forskellen i en fodboldkamp, så i virkeligheden er de mange små detaljer den store forskel, siger Albert Capellas med et smil på læben.

Dyhr før midtjysk derby: Ikke i tvivl om kampens betydning

Den catalanske cheftræner fortæller, at han forsøger at bygge et fundament op, som kan holde og gøre FCM endnu stærkere.

– Vi skal organisere forsvaret. Vi skal vide, hvordan vi bevæger os på banen. Vi skal hjælpe hinanden. Give spillerne en struktur, så vi har et fundament. Lidt som at lave en kage. Den bliver aldrig helt perfekt. Vi kan altid tilføre den nye nuancer og smagsstoffer, griner Albert Capellas.

Ser frem til derby

De seneste uger har budt på en hektisk mødeaktivitet i landsholdspausen. Møder, hvor han har evalueret de første fire uger i FCM, med alle omkring holdet.

– Jeg får talt med alle om, hvad der er sket de første uger. Om mine forventninger og om hvordan jeg mener, vi kan blive bedre. Naturligvis også alle trænere og lederes forventninger til mig. Det hele handler om at presse klubben fremad.

– Vi har haft tid til at planlægge og levere mere kvalitet i det, vi gør, siger Albert Capellas, som glæder sig til både rivalopgøret mod Viborg og hele ni kampe i oktober.

– Først og fremmest fokuserer jeg på ’derby’. Den næste kamp er altid den vigtigste, men vi kommer helt sikkert til at bruge mange spillere den kommende måned. Der kommer skader, og nogen har brug for lidt hvile. Men gode resultater hjælper også på det. Vinder man, er der færre skader, og spillerne er mindre trætte. Sådan er det.

– Fodbold er et mentalt spil. Vinder du, har du kræfterne, konstaterer en travl og smilende Albert Capellas.