Førsteholdet

De to nye assistenter ser frem til udfordringen i FCM

Carles Cuadrat og Niels Lodberg blev tirsdag præsenteret som nye assistenttrænere på førsteholdet. Nedenfor sætter de ord på ansættelsen i det midtjyske.

03/01/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Tirsdag blev der sat navn på førsteholdets to nye assistenttrænere i form af 54-årige Carles Cuadrat og 42-årige Niels Lodberg.

Carles Cuadrat og Niels Lodberg fuldender trænerteamet

Carles Cuadrat har en fortid som spiller i FC Barcelona – først på ungdomsakademiet og sidenhen FC Barcelona C og FC Barcelona B. Det var dog særligt hos spanske Gavá, at den tidligere venstre back slog sit navn fast, da han agerede anfører på holdet, hvor Albert Capellas var assistenttræner.

– Albert var en del af trænerstaben i Gavá, og allerede dengang så jeg hans kapacitet som træner. Jeg vidste fra begyndelsen, at han ville blive en god træner. Vi var også i Barcelona samtidig, da jeg var træner for U18-holdet. Jeg har sidenhen arbejdet sammen med andre dygtige trænere såsom Frank Rijkaard, og nu er det tid til, at Albert og jeg igen er på samme hold, siger Carles Cuadrat.

Den 54-årige assistent beskriver sig selv som en træner, der forstår fodboldspillet både inden for og uden for kridtstregerne.

– Jeg har været både professionel fodboldspiller og træner i flere forskellige roller, og derfor kender jeg til spillet fra mange forskellige facetter. Jeg vil give al min erfaring og viden videre i jagten på at hjælpe holdet, siger Carles Cuadrat og fortsætter:

– Midtjylland er en klub, som altid søger at blive bedre og prøve nye ting. Det er en klub, som har gjort sig positivt bemærket i mange år, og da jeg hørte om projektet fra Albert og ledelsen, fandt jeg det meget interessant. Jeg er enormt glad for at være her.

I 1999 startede Carles Cuadrat sin trænergerning, da han blev ansat i den fysiske stab omkring FC Barcelonas U18-hold. Sidenhen har trænergerningen budt på ophold i Galatasaray, Saudi Arabien og El Salvadors landshold samt indiske Bengaluru FC og cypriotiske Aris Limassol.

Klar til en vild forårssæson

Den næste nye assistenttræner i rækken, Niels Lodberg, er for nogle et mere kendt ansigt. Først som spiller, hvor den tidligere altmuligmand blandt andet gjorde sig bemærket for sine fighteregenskaber i Lyngby BK, FC Nordsjælland, AC Horsens og SønderjyskE. Siden da som assistenttræner under Bo Henriksen i AC Horsens og ad to omgange og i mere end fire år i SønderjyskE.

Den 42-årige vestjyde udtrykker stor glæde over ansættelsen i FCM.

– Siden den første samtale var jeg solgt. Jeg har kunne mærke familiefølelsen, der er i Midtjylland, og det tiltaler mig helt vildt. På intet tidspunkt har jeg været i tvivl om, at det her er det rigtige skridt for mig. Jeg er stolt og beæret over at komme hertil, og jeg ser frem til udfordringen, siger Niels Lodberg og fortsætter:

– Det næste halve år bliver enormt spændende. Fra dag ét af skal vi levere resultater, og nu får vi en god opstart, hvor vi kan forbedre os, og hvor Carles og jeg forhåbentligt kommer ind med ny energi og andre tanker. Vi vil gøre os bedst muligt klar til en vild forårssæson.

– Jeg ser mig selv som ærlig og autentisk. Derudover vil jeg vinde for enhver pris og trives i en vinderkultur. Jeg ønsker samtidig at være med til at skabe et miljø, der er godt at være i.

Den nye FCM-assistent ser frem til at arbejde sammen med Albert Capellas, Carles Cuadrat og resten af trænerteamet, der besidder mange forskellige kompetencer.

– Jeg synes, det er en fed trænerkonstellation, der er blevet lavet. Jeg ser ekstremt mange styrker rundt omkring, og for mig er der en enorm glæde og lyst til at komme i gang med at arbejde sammen med både staben og ikke mindst spillerne.