Klubben

De udlejede FCM’ere: Priske udvikler sig og får mange minutter i Holland

20-årige August Priske er i denne sæson udlejet til FC Eindhoven, der spiller i den næstbedste hollandske række. Angriberen har fået mange minutter og nyder livet i den hollandske storby, inden han til sommer vender hjem til FCM.

24/04/24
Filip Knudsen
Foto: Getty Images

I begyndelsen af denne sæson var August Priske med omkring FCM’s 3F Superligahold, hvor han også fik debut i 4-1-nederlaget den 6. august 2023 på udebane i Lyngby. I selvsamme periode skrev han under på en femårig kontraktforlængelse, inden han tog mod det hollandske i jagten på flere minutter.

Destinationen var storbyen Eindhoven, hvilket den havde været før – hele to gange – da Priske i både 21/22- og 22/23-sæsonen var udlejet til PSV.

August Priske forlænger og udlejes til FC Eindhoven

I denne sæson var det dog den anden ende af byen, han tog til, i form af FC Eindhoven. Under de tidligere ophold boede Priske hos en hollandsk værtsfamilie, men denne gang har han lejet et hus i Eindhoven, hvor han bor alene.

– Det er fedt at være her. Jeg kender mange mennesker fra mine tidligere ophold hernede, og generelt kender jeg jo byen godt. Selvom man godt kunne ønske sig et fællesskab med nogle danskere, så synes jeg, at det har været rigtig fedt, og mine holdkammerater er også nogle gode gutter, fortæller Priske.

For Priske er det blevet til mange minutter i løbet af sæsonen, hvor det er blevet til 27 kampe i ligaen og to i pokalturneringen.

– Det er fedt. Jeg har spillet stort set hver gang, medmindre jeg har været skadet eller i genoptræning efter en skade. Det har der dog været lidt for meget af. Jeg fik to fibersprængninger lige oveni hinanden før jul, hvilket har været lidt træls, men alt i alt har det været fedt med mange minutter, siger den unge angriber.

Stor udvikling igennem sæsonen

August Priske har i sine 29 kampe fået bolden i kassen tre gange i løbet af sæsonen, men det bekymrer ham ikke.

– Nogle vil argumentere for, at det ikke har været den bedste sæson målt på statistik, men fodbold handler om meget mere end det, og det var heller ikke derfor, jeg tog herned. Jeg har udviklet mig rigtig meget i mit duelspil og som opspilsstation, og der kan ikke være tvivl om, at jeg er en bedre spiller nu end tidligere, så jeg synes egentlig, det er en godkendt sæson, fortæller han.

FC Eindhoven ligger for nuværende nummer 15 i den næstbedste hollandske række, og det har også været med til at udvikle angriberen, pointerer han:

– Selvfølgelig er det ikke en masse mål, jeg har scoret, men holdet ligger heller ikke så højt i tabellen, og vi spiller ikke så offensivt fodbold, hvilket betyder, at jeg heller ikke får så mange målchancer. Jeg tager det egentlig meget roligt, og jeg tænker bare, at man kan bruge det som læring og sige, at det også er noget, jeg kan nu, siger Priske.

Foruden kampene i Holland har Priske fået tre kampe for det danske U20-landshold, hvor det er blevet til et enkelt mål i en 4-1-sejr over Portugal.

– Det er fedt at spille i den røde trøje, og selvfølgelig drømmer man om at komme på A-landsholdet en dag og score mål der, men det er ikke mit fokus. Jeg er sikker på, at det er nogle af de goder, der kommer, hvis man udvikler sig og præsterer på klubplan, så det bruger jeg mere tid på at tænke på, fortæller han ydmygt.

– FCM er min klub

Når samtalen falder på FCM, er det tydeligt, at Priske ser sig selv som Midtjylland-spiller.

– Nu kommer jeg hjem her om tre uger, når sæsonen er færdig hernede, og så skal jeg træne med i slutningen af sæsonen i FCM, inden jeg går på ferie. Så satser jeg på, at vi skal se pokalen blive løftet i Herning. Jeg sad også og heppede med i går (mod Brøndby, red.), og selvom det ikke gik som håbet, synes jeg, at vi har et stærkt hold, og de gør det godt. Hvis drengene fortsætter arbejdet, så tror jeg på dem, fortæller Priske.

Priske har haft at gøre med FCM, siden han var helt ung, og klubben betyder meget for ham.

– Det er min klub. Jeg har jo kommet ude i Ikast, siden jeg var omkring ti år gammel, hvor jeg var med min far (Brian Priske, red.) på arbejde, og så spillede jeg selv om eftermiddagen. Mange af de mennesker, der stadig går rundt derude, har kendt mig, siden jeg var meget ung, fortæller U20-landsholdsspilleren.

Angriberen stoler på sig selv og glæder sig til at komme hjem og træne med.

– Det bliver selvfølgelig spændende at komme hjem til FCM, men jeg går ikke og tænker ret meget på, hvor meget jeg kommer til at spille. Jeg er sikker på, at min tid nok skal komme, hvis jeg bliver ved med at udvikle mig, og jeg tror, alt arbejdet skal lægges på træningsbanen, og den vej igennem skal der nok komme chancer min vej, pointerer han.

Overblik over udlejninger

Edward Chilufya – BK Häcken – 19 kampe, 7 mål
Victor Lind – Vejle Boldklub – 6 kampe
Júnior Brumado – Hansa Rostock – 23 kampe, 5 mål
Stefan Gartenmann – Aberdeen FC – 40 kampe, 2 mål
Elías Ólafsson – C.D. Mafra – 29 kampe
Pablo Ortiz – FK Pardubice – 19 kampe
Mikkel Fischer – FC Fredericia – 30 kampe
Frederik Heiselberg – AC Horsens – 17 kampe
August Priske – FC Eindhoven – 29 kampe, 3 mål
Mark Ugboh – Holstebro BK – 20 kampe
Obule Sunday Moses – Holstebro BK – 8 kampe