Akademiet

Den amerikanske drøm udeblev for U19

FCM U19 formåede ikke at gentage succesen fra sidste år ved Dallas Cup.

30/03/24
Nikoline Dahl
Foto: Daniel Stentz

Efter de tre første puljekampe, som er endt med én sejr og to nederlag, står det klart, at U19 desværre er ude af Dallas Cup.

Dermed gentager de ældste akademister ikke sidste års triumf, hvor de vandt turneringen. Optakten til årets Dallas Cup har dog heller ikke været helt optimal for drengene, da flere nøglespillere enten har været skadet eller udtaget til landsholdet.

U19 jagter endnu en triumf i Texas

På trods af de vanskelige forudsætninger har U19 leveret tre lige kampe, som har vist, at de har kunnet være med på de andre holds niveau. Med et uafgjort resultat i den sidste puljekamp, var man da også gået videre til knockoutstadiet, men her trak mexicanske Club Santos Laguna sig sejrrigt ud af et hektisk opgør med 4-3.

De tætte opgør hjælper dog ikke på, at det er en skuffet cheftræner, Allan K. Jepsen, som giver en opsummerende status efter turneringen.

– Vi har spillet nogle lige kampe, som viser, at vi har kunnet være med på det niveau, som de andre har. Jeg synes dog stadig, det er skuffende, at vi ikke går videre fra puljen Vi bruger meget tid og energi på en turnering som den her, så selv med de vanskelige forudsætninger havde jeg håbet på mere.

Har set drengene i et andet miljø

Nu venter der en træningskamp mod canadiske Toronto FC, inden U19-holdet mandag sætter kursen mod Danmark igen. Med sig hjem tager Allan K. Jepsen og resten af truppen flere positive ting, som kan blive guld værd fremadrettet.

– Turneringen har givet os mulighed for at se drengene i et andet miljø, hvor de har haft andre rutiner og fået anderledes mad. Vi har set, hvordan de opfører sig, og hvem, der har det rette mindset, så det har været rigtig fint at observere.

– Når vi ved, hvordan de agerer, kan vi hjælpe dem endnu bedre med, hvad de skal gøre for at komme gennem nåleøjet og blive professionelle på længere sigt.

Resultater og målscorere

Botafogo U19 2–1 FC Midtjylland U19
Målscorere: Jonatan Lindekilde

FC Midtjylland U19 1-0 St. Louis City FC U19
Målscorere: Sander Evjen-Broström

Club Santos Laguna U19 4-3 FC Midtjylland U19
Målscorere: Jonatan Lindekilde, 2x prøvespillere