Akademiet

U19 jagter endnu en triumf i Texas

Efter sidste års succes drager FCM U19 igen til USA for at deltage i Dallas Cup.

24/03/24
Nikoline Dahl
Foto: Daniel Stentz

I 2023 deltog U19-holdet for første gang ved den amerikanske talentturnering Dallas Cup, hvor de endte med at gå hele vejen efter sejre over blandt andet Real Madrid og brasilianske São Paulo.

Tilbageblik: U19 tog stor skalp og gik hele vejen

Igen i år rejser holdet til den amerikanske ørkenstat for at forsøge at gentage triumfen i turneringen, der løber af stablen fra den 24-31. marts.

Turneringen består af 12 hold, der er blevet sat sammen i tre puljer. På årets deltagerliste er store europæiske klubber som engelske Fulham og tyske Eintracht Frankfurt, men også flere nord- og sydamerikanske hold. FCM møder i første omgang brasilianske SAF Botafogo FR, amerikanske St. Louis SC 2005 og mexicanske Club Santos Laguna.

Det, at skulle møde hold fra andre lande og kulturer, giver holdet en kæmpe oplevelse, og er en del af motivation for at deltage i turneringen, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen.

– Vi tager derover for at vise klubben og spillerne frem, men også for at give drengene en oplevelse. Det er en oplevelse at møde hold fra andre kulturer for eksempel sydamerikanske hold, som har en anden spillestil og tilgang til fodbold, end europæiske hold har.

– Vi går efter det bedst mulige resultat

U19-holdet går ind til turneringen med en del afbud, da flere bærende spillere enten er skadet eller udtaget til landsholdet. Selvom afbuddene kan blive en udfordring, er der stadig stor tro på, at holdet kan nå langt, understreger Allan K. Jepsen.

– Jeg rejser afsted med 22 spillere, som alle gerne vil bidrage. At der er mange afbud, giver mulighed for spilletid til spillere, som måske ikke ville have fået det, men som nu kan komme ind og vise sig frem. Vi går efter det bedst mulige resultat ved turneringen, og jeg har fuld tro på, at vi med det rette mindset kan vinde igen. Så må vi se, hvordan de andre holds niveau er.

FCM spiller deres første kamp ved Dallas Cup mod SAF Botafogo FR på søndag kl. 17.30 dansk tid.

Truppen til Dallas Cup

Christian Rust, Liam Selin, Mathis Konradsen, Adam Nygaard, Andreas Knak, Gustav Bjerge, Simon Kristiansen, William Kold, Bilal Konteh, Alamara Djabi, Albert Lodberg, Jonatan Lindekilde, Christian Bøje Jørgensen, Edvard Sundbø Pettersen, Sander Evjen-Broström, Lasse Overgaard Nielsen, Malik Pimpong, Akwasi Owusu, Daris Catak.

Truppen bliver derudover suppleret med tre prøvespillere.

Program for puljespillet

Søndag 24. marts kl. 17.30: FCM – SAF Botafogo FR
Mandag 25. marts kl. 20.00: FCM – St. Louis SC 2005
Onsdag 27. marts kl. 00.00: FCM – Club Santos Laguna

Alle kamptidspunkter er i dansk tid.