Akademiet

Derby-kampe for talenterne

U-holdene gæster i weekenden Silkeborg og JYSK Park.

22/10/20
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Silkeborg U19 – FC Midtjylland U19

Lørdag kl. 13.00, JYSK Park

Fire uger er gået siden FCM U19 sidst var i kamp, men ulvene topper fortsat U19 Ligaen, et point foran FC Nordsjælland.

Den mellemliggende periode er gået med landsholdsfodbold – for de danske spillere de sidste U-landskampe i 2020 – masser af træningspas og et par test kampe mod AaB og Vejle.

For FCM U19 gælder det om at fortsætte de gode takter fra før kamppausen. Holdet er fortsat ubesejret, og vil forsøge at bevare den status efter lørdagens lokalopgør mod Silkeborg.

Rivalerne fra Søhøjlandet løb ind i en regulær øretæve, da de i den forgange weekend tabte 8-2 på udebane til Esbjerg, men det resultat tillægger Henrik Jensen ikke den store betydning:

– Jeg betragter det som en enlig svipser, men oplever dem som et hold, hvor der er ret stor forskel på om de spiller ude eller hjemme på kunstunderlaget på JYSK Park. Her kommer deres mange teknisk dygtige, pasningsstærke spillere til deres ret, og det er et godt spillende mandskab, vi skal op imod, fortæller Henrik Jensen.

Med seksten point efter seks kampe har FCM U19 selv været stærkt præsterende, men følelsen hos træneren, er faktisk at holdet endnu ikke har ramt det højeste niveau:

– Kampen i Brøndby (4-1 sejr, red.) var sæsonens bedste præstation. Det var der, hvor vi havde den længste periode med godt spil, men også i den var der perioder med udfald. Det bestræber vi os på at bringe yderligere ned, og selvom vi vinder, er den ærgerrighed, vi skal have som hold, bemærker Henrik Jensen.

Skadesituationen er uændret, hvilket betyder at Oscar Fraulo, Victor Bak, William Akpan og Tobias Damtoft fortsat sidder ude. Deres genoptræning forløber dog planmæssigt, og de ventes tilbage på træningsbanen snarest. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

Silkeborg U17 – FC Midtjylland U17

Lørdag kl. 15.30, JYSK Park

Ligesom U19 kan U17-talenterne glæde sig over at være ubesejrede. Den statistik kom ikke rigtig i fare i FCM U17’s seneste kamp, der endte i en klar 4-1-sejr over SønderjyskE’s talenter (billedet).

På ægte jysk maner indleder Claus Therkildsen med at kalde indsatsen “fornuftig”, men trumfer dog sig selv ved kort efter at sige, at han synes spillerne så rigtig skarpe ud i gennembrudsspillet.

Netop den offensive tilgang er det, der har karakteriseret FCM U17 i holdets hidtidige kampe, og tilgangen gælder også forsvarsspillet, hvor mentaliteten er, at “har vi ikke bolden, skal vi have fat i den”.

Det virker derfor som et godt match-up, når ulvene lørdag møder Silkeborg, for holdet fra Søhøjlandet har heller ikke ry for at gå og putte sig i kampene:

– Det er et hold, der gerne vil slå på den store tromme. De laver mange mål, og har også lukket mange mål ind selv. Vi mødte dem i en træningskamp op til sæsonen, og der vandt vi 6-4, men det hører med til billedet, at vi var bagud 4-3 nærmest indtil overtiden.

Med den forhåndsviden kunne det godt være tillokkende for de to holds trænere at tænke i lidt mere defensive baner, men det har FCM-lejren ikke til sinds:

– Nej, det bliver gaspedalen i bund fra vores side, og jeg tror Silkeborg har det på samme måde. I den seneste kamp lod SønderjyskE sig falde længere tilbage på banen, men det tror jeg ikke vi kommer til at se Silkeborg gøre, fortæller Claus Therkildsen.

Ligesom hos U19 er der status quo på skadesfronten. Jakob Leerhøj, Mikkel Fischer, Simon Ryberg og Nicholas Beetson sidder fortsat ude.