Førsteholdet

Det bemærkede vi i hjemmesejren over FCK

Tilskuerrekord og 2-0 over FCK. Nedenfor kan du læse fem ting, vi særligt bemærkede i fredagens mindeværdige hjemmesejr.

04/03/24
Christian Rothausen

Mads Bech Sørensen bragte os foran på et kraftfuldt hovedstød, og til slut cementerede Darío Osorio sejren.

Det var dog ikke kun spillet på banen, der skrev sig ind i historiebøgerne. Nedenfor forsøger vi at give et nuanceret indblik i, hvad vi kan hæfte os ved fra den vigtige hjemmesejr fredag aften.

Dén 1. halvleg

FCM spillede en af de bedste 1. halvlege i sæsonen. Fra start til slut dominerede hjemmeholdet; presspillet sad i skabet, boldomgangen var på et højt niveau, og det hele blev kronet med et flot hovedstødsmål fra Mads Bech efter 34 minutter.

– I de første 30-35 minutter var FC Midtjylland klart bedre end os i alle spillets facetter, både kollektivt og individuelt, og det blev afgørende for udfaldet, anerkendte FCK-cheftræner Jacob Neestrup til københavnernes hjemmeside efter kampen.

Presspil og luftdueller

Særligt det høje og intense presspil gjorde livet svært for FCK i 1. halvleg – og også i flere sekvenser efter pausen – hvor gæsterne ikke desto mindre åd sig mere ind i kampen.

I løbet af de 90 minutter havde FCM 11 bolderobringer. Flest af alle hold i runden hidtil. Den fysiske dominans blev også illustreret med 23 vundne luftdueller – igen flest af alle i den aktuelle runde af 3F Superliga. Til sammenligning vandt FCK kun fem af sine luftdueller – færrest af alle.

Statistikkerne stammer fra Superliga.dk.

Tilskuerrekord

11.836 tilskuere så med fra lægterne. Det er ny stadionrekord på MCH Arena. Med åbningen af den nye Premium Lounge by &Tradition og de 11 skybokse var stadionkapaciteten øget til 12.055.

Dette kombineret med en topkamp mod FCK var altså nok til at skabe ny stadionrekord på hjemmebanen i Herning.

Også spillerne bemærkede den store støtte. Symboliseret ved dette citat fra Victor Bak efter opgøret:

– Følelsen lige nu er helt vild. Jeg har set frem til det hele dagen, og at stå her og have vundet 2-0 på et fyldt MCH Arena er så fedt.

Defensive pragtpræstationer

Flere spillere skilte sig ud i kampen, hvor særligt den defensive præstation vakte gejst og stemning på MCH Arena.

Bagkæden holdt stand og fightede for tingene, og når det for alvor brændte på, viste Jonas Lössl fantastiske reflekser på stregen. Det blev udslagsgivende kort før tid, da den 35-årige målmand på akrobatisk vis reddede Elias Achouris flugter fra kort afstand.

– I 2. halvleg kommer vi til at stå for lavt, og de får for lidt for meget initiativ. Vi kriger den hjem, og Lössl har nogle vigtige redninger. Det ender med at give en sejr, og det er det vigtigste, sagde en af de defensive profiler, Mads Bech Sørensen, efter kampen.

En klump i halsen

Det skulle være en festdag, men meget af aftenen kom også til at handle om Kristoffer Olssons situation.

Før kampen ankom FCM-spillerne alle i Olsson #8-trøjer, ligesom der i det ottende minut indtraf et spilstop, hvorefter hele stadion rejste sig og sendte gode tanker og klapsalver mod vores kære svensker.

Et smukt øjeblik, der rakte ud over selve fodboldspillet. I løbet af weekenden har blandt andet Brøndby, belgiske Anderlecht og svenske AIK på hver sin måde sendt gode budskaber i Olssons retning. Et dybfølt tak herfra.