Førsteholdet

Det bemærkede vi mod Vejle

45 minutters succesfuldt spil i overtal og endnu et flot fremmøde. Nedenfor kan du læse fem ting, vi særligt bemærkede i søndagens cementering af førstepladsen i Grundspillet.

18/03/24
Christian Rothausen

Aral Simsir tryllede og bragte os foran med 20 minutter igen, inden Paulinho og Cho Gue-sung slog de sidste søm i kisten på Vejle.

Der er flere ting at tale om efter gårsdagens 3-0’er. Nedenfor forsøger vi at give et nuanceret indblik i, hvad vi kan hæfte os ved fra søndagens hjemmesejr.

Overtal vekslet til dominans

German Onugkha satte det hele i gang med en udvisning i slutningen af 1. halvleg. Forinden da havde værterne kæmpet med at kreere de helt store chancer, men efter et kvarter i omklædningsrummet var holdet klar til at brodere et hårdtkæmpende Vejle-mandskab op.

De sidste 45 minutter var præget af stor FCM-dominans, og da Aral Simsir først fik lirket gæsternes defensiv op med 20 minutter igen, gik det kun en vej.

– Overtallet gjorde, at vi kunne få flyttet endnu flere folk frem og ind i mellemrummene, som kunne ligge og genere. Det skabte 1-0-målet, og det ville jeg gerne have set endnu mere af – særligt da vi spillede 11 mod 11, sagde Thomas Thomasberg efter kampen.

Etter i Grundspillet

Sejren betyder også, at FCM slutter som 1’er i 3F Superliga-grundspillet.

Nu venter ti hæsblæsende Mesterskabskampe mod henholdsvis Brøndby, FCK, FC Nordsjælland, AGF og Silkeborg, hvor særligt de to førstnævnte ventes at blive direkte konkurrenter om guldmedaljerne.

Statistikkerne taler i midtjysk favør, idet pokalen er endt i hænderne på Grundspils-vinderen i fem ud af syv tilfælde, siden den nye ligastruktur blev etableret i 2016/17-sæsonen.

Men flere slag skal forinden da slås, og meget hårdt arbejde venter forude.

Aral Simsirs detalje

Fodbold fortælles ofte i statistikker og tørre tal, men Aral Simsirs scoring til 1-0 skal man bare nyde.

Efter et-to-spil med ven og holdkammerat Armin Gigovic, endte kuglen – på lidt tilfældig vis – tilbage hos Aral Simsir, der med en overlegen skudfinte skabte sig tid og plads til at kunne lægge kuglen fladt over i det lange hjørne uden chance for Nathan Trott.

Highlights: FCM v Vejle 3-0

Ikke nok med at være en flot scoring, var der også tale om et forløsende øjeblik fra Aral Simsir, som igen blev kampafgørende. Der er store forventninger til den 21-årige tekniker, som scorede fire mål i fem kampe i vinterens pre-season.

Fortsat plads til forbedringer

Selvom sejren vækker smil på læben, erkendte Thomas Thomasberg efterfølgende, at spillet fortsat kan forbedres.

– Vi får en god sejr. Vejle har ikke tabt med mere end ét mål i sæsonen før i dag, og nu slår vi dem med tre. Alligevel kan jeg finde flere ting i vores offensive spil, som både skal og kan være bedre, sagde cheftræneren.

Den 49-årige fodboldtræner hæfter sig særligt ved boldomgangen, hvor der fortsat ønskes mere kvalitet og tempo. Det kan meget vel være noget af det, som holdet vil have fokus på i de kommende uger, der byder på masser af timer på træningsbanen som følge af landskampspausen.

Rekord-fremmøde mod Vejle

10.994 så med fra lægterne på MCH Arena søndag aften.

I sidste spillerunde mod FCK blev all time-tilskuerrekorden slået, og denne gang var der også tale om en rekord-aften, idet man oplevede det højeste tilskuertal nogensinde til et opgør mellem FCM og Vejle.

Den flotte støtte til FC Midtjylland fortsætter altså, og det må formodes, at efterspørgslen på billetter til det kommende Mesterskabsspil bliver tårnhøj.