Førsteholdet

Dreyer glæder sig til at spille foran medrejsende fans

Formstærke Anders Dreyer ser frem til at have midtjyske fans med på udebane igen, og offensivspilleren er opsat på at revanchere sig fra sidste sæsons opgør mod SønderjyskE.

12/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Anders Dreyer har åbnet sæsonen på glimrende vis med to mål og tre oplæg i syv kampe. Offensivspilleren er samtidig den spiller blandt alle i 3F Superliga, som har skabt flest chancer i de første fire kampe.

Hele 19 gange i fire ligakampe har Dreyer leveret en chanceskabende aflevering, men når han selv skal sætte ord på sin sæsonstart, er han som altid helt nede på jorden.

– Den har vel været ganske udmærket. Jeg vil selvfølgelig gerne glemme det røde kort fra Celtic-kampen, så det er godt at byde sig til ved at være involveret i mange mål. Men det vigtigste er jo, at vi spiller godt som hold og får hentet en masse sejre, påpeger Anders Dreyer, som nyder at spille i 3-4-3-systemet.

– Måden vi spiller på, gavner mig, og vi kommer frem til mange chancer. Nu gælder det om at holde fast i den gode form, som jeg synes, vi har som hold, og så slår vi også SønderjyskE fredag aften, lyder det med smil fra Dreyer.

Fredagens modstander fra SønderjyskE voldte FC Midtjylland store problemer i sidste sæson, hvor sønderjyderne nuppede to sejre i 3F Superliga og sendte FCM ud af Pokalturneringen i semifinalen.

– Vi har noget at revanchere fra sidst, vi var i Haderslev, og generelt havde vi problemer mod SønderjyskE i sidste sæson, så det skal vi ned og have rådet bod på, slår Anders Dreyer fast.

Tæt program er intet problem

Kampen mod SønderjyskE er FCM-holdets 9. kamp på 29 dage, og på trods af corona-udfordringer og minimal restitution, er der ingen slinger i valsen for kantspilleren med den træfsikre venstreskøjte.

– Det er bare fedt. Jeg elsker at spille kampe, og jeg har sagt før, at jeg hellere vil spille kamp end at træne, så det brokker vi os i hvert fald ikke over, siger Dreyer, som også sætter ord på den seneste kamp mod PSV.

– Jeg synes egentligt, vi kan være stolte over at levere en god kamp mod PSV. Med lidt held kunne vi have scoret et mål og åbnet kampen, men det vidner om kvalitet, at vi med så mange spillere ude kunne levere en så god indsats, pointerer Dreyer, der sammen med resten af holdet altså skal spille Europa League-gruppespil til september.

Den næste opgave er i den hjemlige liga mod SønderjyskE, som har hentet fire point i de første fire kampe, mens FC Midtjylland ligger på 2. pladsen med ni point.

Fedt med medrejsende fans

Efter halvandet år, hvor corona-pandemien har sat sit aftryk på fodboldverdenen både økonomisk, program- og tilskuermæssigt, begynder det at ligne normalen igen.

Måske en af de vigtigste faktorer til kampene er fansene, og i og med det igen er tilladt at spille med fuld kapacitet, kan udebanefans være med og støtte holdet.

For 23-årige Anders Dreyer, der kom til heden i januar 2020, er fredagens kamp faktisk en af de første udebanekampe, hvor FC Midtjylland har medrejsende fans med på stadion. Det glæder han sig til.

– Jeg nåede lige at prøve det i Hobro, men ellers har det jo været lang tid uden udebanefans. Jeg håber fansene møder talstærkt op og støtter os med en god stemning, og så skal vi nok gøre vores for at sørge for, at de får en god tur hjem til Herning, afslutter Anders Dreyer.

Du kan stadig nå at sikre din billet til Sydbank Park, og det er helt gratis for FCM-fans. FC Midtjylland betaler nemlig billet.

SønderjyskE har udvidet udebaneafsnittet, og der er fortsat pladser på KRIFA-tribunen, som er tilegnet det udvidede FCM-afsnit.

Hent din billet her

U17 og U19 Ligaen sparkes i gang i weekenden

Følg SønderjyskE – FC Midtjylland

Der er kampstart kl. 17.30 på Sydbank Park i Haderslev. Hvis du ikke er afsted til kampen, kan opgøret ses direkte på TV3 Max og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.