Kampprogram

Ekspert: Det bliver på midtbanen slaget skal stå

Den tidligere FCM-træner, Troels Bech, peger på, at FC Midtjylland skal ind og kontrollere midten af banen for at lukke FC Nordsjællands farlige kanter ned.

02/05/21
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen er en del af kampprogrammet, som forud for hver hjemmekamp udgives online.

Kampprogram: FCM – FCN

Søndagens kamp mod FC Nordsjælland er én af de sjældne ‘back to back’-kampe i fodbold, og den tidligere fodboldtræner i FC Midtjylland (2002-2003) Troels Bech, som er dagens fodboldekspert, forudser flere taktiske ændringer op til den meget vigtige kamp for FC Midtjylland.

– Jeg tror mandagens kamp i Nordsjælland kommer til at betyde mere end normalt, siger Troels Bech og peger på, at han tror på flere taktiske ændringer – ikke mindst hos FC Midtjylland.

– FC Nordsjælland kom til at eje midten, og når de gør det, så bliver de meget farlige på kanterne. Kan Midtjylland skabe et spillecentrum højere oppe på den centrale midt, så vil FC Nordsjælland få det svært på deres kanter, og det problem, som Midtjylland havde i mandags, skal de løse på søndag, samtidig med at de skal finde tilbage til deres styrker, siger Troels Bech.

– Normalt er Midtjylland stærke i aksen gennem midten, men mandag lykkedes de i perioder ikke at sætte sig på de områder, hvor de normalt er stærke, og det kostede nogle problemer, konstaterer Troels Bech.

Skal lære af nederlaget

Troels Bech noterer også, at Nordsjællands topscorer med ni mål, Kamaldeen, er i karantæne på søndag, og det forudser Bech bliver en klar fordel for FC Midtjylland.

– Det er vel et ønske for alle ikke at spille mod ham. Han er og var mod Midtjylland i mandags en ‘utrygskaber’, og han er én af de farligste én mod én-spillere i ligaen, siger Troels Bech.

Men der er mere at holde øje med for FC Midtjylland.

– FC Nordsjælland er et giftigt hold, hvis du taber bolden med mange spillere foran bolden, som det skete i mandags. Der skal FC Midtjylland også blive bedre, og det tror jeg også, de bliver. Brian Priske og trænerne kommer til at lære af nederlaget i Nordsjælland, og jeg tror, der bliver taktiske ændringer og måske også udskiftninger, lyder forudsigelserne fra Troels Bech.

Men alt i alt. Det bliver på midtbanen, slaget skal slås.

– Den skal FC Midtjylland vinde, hvis de også vil vinde kampen, fastslår Troels Bech.

Bech bag bolden

Den tidligere FC Midtjylland-træner og Superliga-træner i flere danske klubber er i dag podcast-aktuel med fodboldpodcasten “Bech bag bolden”.

Det er en podcast, hvor Troels Bech forsøger at gøre det usynlige mellem kampene mere synligt gennem samtaler med fodboldledere og trænere. Det er en podcast, hvor Troels Bech allerede har haft adskillige FC Midtjylland-trænere og -ledere i studiet til interessante samtaler om fodbold.

– Vi skal alle stå sammen

Følg kampen

FC Midtjylland – FC Nordsjælland fløjtes i gang i aften kl. 18.00 på et udsolgt MCH Arena. Hvis du ikke har billet til kampen, kan opgøret ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på stadion eller i stuen, er matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk en glimrende måde at få mere indsigt i kampen. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play