Førsteholdet

Elias Olafsson forlænger med FC Midtjylland

Den islandske keeper har sat sin signatur på en ny kontrakt, og han ser frem til at udvikle sig endnu mere og jagte titler i FCM.

31/12/21
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

2021 har på mange måder været et vildt år for Elias Olafsson. Først afsluttede han et succesfuldt lejeophold i FC Fredericia, inden han vendte tilbage til FC Midtjylland, hvor han fik debut i august måned.

Den 21-årige islænding med det store vingefang imponerede hurtigt med sikre indgreb i feltet og clean sheets i sine første fem 3F Superliga-kampe. I september blev Olafsson kåret til månedens spiller i den bedste danske række, og måneden efter fik han debut på det islandske A-landshold.

Olafsson er Månedens Spiller i 3F Superliga

Nu kan den unge keeper notere endnu et højdepunkt i 2021, idet han har forlænget sin kontrakt i FC Midtjylland til 2026.

Sportschef Svend Graversen glæder sig over at have forlænget aftalen med målmanden.

– Det har hele tiden været vores plan, at Elias skulle være Superliga-målmand på et tidspunkt, men hastigheden på hans udvikling er kommet bag på mange. Vi er stolte af og glade for, hvor stærkt han har præsteret i efteråret, og at vi har forlænget kontrakten med ham, siger Svend Graversen.

Forlængelsen sker efter et efterår, hvor Jonas Lössl og Elias Olafsson begge har markeret sig med gode præstationer og konkurreret om pladsen i det midtjyske bur.

– Der er ingen tvivl om, at Elias har et kæmpe potentiale på den lange bane. Når man som 21-årig viser højt niveau i 3F Superliga og i Europa League, er det klart, at der er at gøre med et særligt keepertalent. Det skal vi i samarbejde med Elias forløse, og det er en opgave, som vi glæder os rigtigt meget til, uddyber sportschefen.

Elias Olafsson står noteret for 13 kampe og 6 clean sheets i FCM-trøjen.

Vil udvikle sig endnu mere

Den islandske målmand, som måler 201 centimeter, er meget tilfreds med at have forlænget aftalen på heden.

– FC Midtjylland er min klub, og det er fedt sted at være, så det er en rigtig god følelse at skrive under på en ny kontrakt her. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre klub at spille i på det her tidspunkt i min karriere, siger en smilende Elias Olafsson, der kom til FCM i 2018.

– Vi lagde en god plan, da jeg kom til klubben, og det har gjort, at jeg har udviklet mig meget som målmand. Jeg har fået nye udfordringer hele tiden med to gode udlejeophold og så det her efterår med 3F Superliga og Europa League, men jeg er 100 procent sikker på, at jeg kan udvikle mig endnu mere her i FCM, slår Olafsson fast.

Under de to udlejeophold trænede Elias Olafsson i FCM et par gange om ugen, og han fremhæver det tætte samarbejde med målmandstræner Lasse Heinze.

– Det er fedt at arbejde sammen med Lasse, og han har i den grad været med til at forme mig som målmand, siden jeg kom til Danmark. Lige nu arbejder vi meget med spillet med fødderne, som jeg gerne vil forbedre, men det vigtigste er, at jeg får mere erfaring, forklarer Elias Olafsson, som afslutter:

– Nu skal jeg bygge på med endnu mere spilletid, som jeg vil arbejde stenhårdt for, og så glæder jeg mig bare til foråret. Vi skal spille europæisk og jagte titler, og det er jo det, man gerne vil som fodboldspiller.

Elias Olafssons nye kontrakt løber frem til den 30. juni 2026.