Klubben

FC Ebedei sikrer oprykning: Vigtigt skridt i spillernes udvikling

FC Midtjyllands strategiske samarbejdspartner i Nigeria, FC Ebedei, sikrede forleden oprykning til den næstbedste fodboldrække i hjemlandet.

17/08/22
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

FCM har haft et årtier langt samarbejde med FC Ebedei. Fra den nigerianske fodboldklub er blandt andet kommet profiler som Paul Onuachu og Frank Onyeka, der har udviklet sig til nøglespillere på den midtjyske hede, fået debut på det nigerianske A-landshold og sidenhen blevet solgt videre til europæiske topligaer.

Forleden høstede FC Ebedei personlig succes i hjemlandet, da klubben sikrede oprykning til den næstbedste nigerianske fodboldrække, Nigeria National League.

Særligt skridtet fra en amatørliga til et mere professionelt ligasystem betyder alverden.

FCM opgraderer samarbejdet med FC Ebedei

– Den her timing kunne ikke være bedre, fordi vi ønsker at skubbe endnu mere på i forhold til FC Ebedeis arbejde. Oprykningen gør, at vi har et endnu bedre udstillingsvindue for vores spillere. Det er et vigtigt skridt i udviklingen af FC Ebedei, siger Jonas Dal, som er ansvarlig for FCM’s samarbejde med den nigerianske klub.

– I FC Ebedei bruger vi mange unge spillere, selvom vi spiller i en seniorrække. Jeg glæder mig allermest over, at spillerne nu kan se frem til at blive matchet mod nogle endnu bedre seniorhold end det, de har været vant til. Det kan betyde alverden for spillernes udvikling, fortsætter Jonas Dal.

Leder i Ebedei priser sig lykkelig

Churchill Oliseh er leder af FC Ebedei. Han sætter ord på vigtigheden af, at klubben efter en succesfuld sæson har sikret sig oprykning.

– På vores hold er størstedelen af spillerne under 19 år, mens vi gennem hele sæsonen har spillet mod hold, der har et langt højere aldersgennemsnit end os og i nogle tilfælde tilmed tidligere professionelle spillere. Derfor viser denne oprykning, at vores unge spillere er et rigtigt godt sted, siger Churchill Oliseh og fortsætter:

– Det her betyder, at spillerne får mulighed for at møde gode modstandere hver eneste uge. Vores unge spillere skal nu møde langt ældre og mere professionelle spillere, som har spillet på et højt niveau gennem mange år. Jeg er meget optimistisk på spillernes vegne.

Den nye sæson for FC Ebedei forventes først at starte i februar.

Flere tidligere FC Ebedei-spillere har gjort sig gældende på FCM’s førstehold. Her kan nævnes navne som Oluwafemi Ajilore, Sylvester Igboun, Rilwan Hassan, Izunna Uzochukwu, Paul Onuachu og Frank Onyeka. Raphael Onyedika er en aktuel FCM-profil, som har en fortid i den nigerianske klub, mens også den 18-årige reservemålmand Mark Ugboh stammer fra FC Ebedei.

Dokumentar: Frank – fra Ebedei til verdens største liga