Akademiet

FC Midtjylland henter fysisk stærk angriber i FC Ebedei

Den 18-årige offensivspiller Isa Musa skifter til det midtjyske akademi fra den strategiske samarbejdspartner i Nigeria, FC Ebedei. Lørdag kan han få debut for det ældste ungdomshold.

24/02/23
Christian Rothausen
Foto: Christian Rothausen

I august 2022 var den stærke og målfarlige angriber, Isa Musa, til prøvetræning i FC Midtjylland. Godt og vel et halvt år efter underskriver nigerianeren nu en permanent aftale med klubben.

– Det har længe været en drøm for mig at komme til Europa og spille fodbold, så jeg er utroligt glad for og spændt over at være her, fortæller Isa Musa og fortsætter:

– Jeg startede med at spille fodbold som syvårig. Lige siden har det kun handlet om én ting for mig. Jeg har altid haft et talent for at spille og længe haft en drøm om at gøre det til en levevej.

Unikt indblik: Jonas Dal om den øgede satsning i Nigeria

Isa Musa skifter til FCM fra den strategiske samarbejdspartner i Nigeria, FC Ebedei, som tidligere har opfostret store midtjyske fodboldspillere såsom Sylvester Igboun, Paul Onuachu, Frank Onyeka og Raphael Onyedika.

– Jeg har mødt nogle af de nigerianere, som tidligere spillede i FC Midtjylland. Det er helt klart med til at motivere mig, at jeg har set nogle af mine landsmænd slå igennem i Danmark og senere hen videre ud i Europa, siger Isa Musa.

Besidder klare spidskompetencer

FCM’s ansvarlige for samarbejdet med FC Ebedei, Jonas Dal, sætter ord på den talentfulde offensivspiller, der både kan spille forrest i angrebet og på kanten.

– Først og fremmest har Isa nogle helt klare spidskompetencer. Han er hurtig, kan sparke med begge ben og er samtidig utroligt stærk. Han har en styrke, som ikke mange i hans aldersgruppe besidder, siger Jonas Dal.

Derfor er det heller ikke de fodboldtekniske færdigheder, som Isa Musa særligt skal fokusere på at forbedre i talentets første tid i Danmark.

– Nu handler det om, at Isa finde sig tilrette i Danmark. Han skal vænne sig til vejret, maden og menneskerne. Samtidig skal han lære at få endnu mere ud af sin træning. Det handler både om at tænke fodbold og samtidig forstå de relationer, der er en del af sporten. Det er nye ting for Isa, og forhåbentligt kommer det til at gå stærkt, så vi for alvor kan starte hans karriere.

– Det er et stort skridt at komme fra Nigeria til Danmark, fordi der er så mange ting ved siden af fodbolden, som man skal vænne sig til. Jo hurtigere man formår det, jo hurtigere kan man for alvor begynde at tænke på fodbold, siger Jonas Dal.

Den 46-årige fodboldtræner er dog ikke nervøs for Isa Musas danske tilvænningsperiode.

– Det er ikke kun en sportslig rejse, men også en mental rejse. Isa har en rigtig god chance for at gå hele vejen, fordi han er mentalt stærkt; han er god til at lytte og tage ting til sig, siger Jonas Dal.

Isa Musa får mulighed for at debutere på FCM’s U19-hold lørdag eftermiddag, når det ældste akademihold åbner forårssæsonen på hjemmebane mod SønderjyskE. Kampstart er kl. 13.00.