Akademiet

FC Midtjylland skriver under med James Arinze fra FC Ebedei

Den 18-årige midtbanespiller, James Inyere Arinze, skifter til det midtjyske akademi fra den strategiske samarbejdspartner i Nigeria, FC Ebedei.

02/04/24
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

James Inyere Arinze kom til FC Ebedei for to år siden. Dengang var han angriber, men man så hurtigt ting i det unge talents spil, der gjorde, at han blev omskolet til midtbanespiller.

Nu er hans udvikling også blevet blåstemplet i FC Midtjylland i en sådan grad, at han har foretaget et skifte til dansk fodbold.

– Det er godt set af trænerstaben i FC Ebedei, at vi her har at gøre med en midtbanespiller – og ikke en angriber. Den seneste tid har James bygget på sine defensive evner, og jo mere, han har vænnet sig til midtbanerollen, jo mere defensivt orienteret er han også blevet – uden at gå på kompromis med sit offensive mindset, siger Jonas Dal, som er ansvarlig for FCM’s samarbejde med FC Ebedei.

Nævner man midtbanespillere fra FC Ebedei, som har taget turen til FCM, slår tankerne hurtigt over på hårde, løbestærke tacklere såsom Frank Onyeka, Raphael Onyedika og senest Jamiu Musbaudeen. Ikke desto mindre skiller James Arinze sig ud ved at have sine forcer i den offensive del af spillet.

– James har en stærk vision for spillet. Han er god med både højre og venstre fod, så han kan gå i flere retninger og fordele boldene i begge sider. Derudover har James en stor motor, og han kan løbe virkelig mange meter.

– Vi arbejder nu på, at han skal blive endnu bedre til at foretage de dybe løb for at strække forsvarsspillernes bagkæde, ligesom han har potentialet til at kunne lave endnu flere mål, siger Jonas Dal.

Det hårde arbejde fortsætter

Hovedpersonen selv udtrykker stor glæde over at sætte sin første krusedulle på en aftale i europæisk fodbold og særligt FC Midtjylland.

– Det betyder meget for mig, og det har været et mål, siden jeg var helt lille. Nu handler det om at arbejde endnu hårdere, så jeg kan opnå flere af mine mål. Min helt store drøm er at ende i Premier League, men inden da ved jeg, at der er mange skridt, som skal tages, siger James Arinze, der har mødt flere velkendte ansigter i det midtjyske:

– Jeg kender drengene fra Ebedei; Isa Musa, Obule Sunday Moses og Mark Ugboh (to sidstnævnte er i øjeblikket på udleje, red.). Drengene kan hjælpe mig og give mig gode råd til, hvordan jeg for eksempel håndterer kulden og andre kulturforskelle.

Særligt kulturforskelle og den dertilhørende integration er man blevet endnu dygtigere til at tage hånd om gennem årene, fortæller Jonas Dal:

– Vi er de seneste år begyndt at fokusere endnu mere på integrationen, og af den grund har James allerede besøgt FC Midtjylland et par gange; han kender folkene, omgivelserne og noget af den danske kultur. Det er med til at lette tilvænningsperioden.

Jonas Dal om den øgede satsning i Nigeria

– Vi er en inkluderende klub, der ser alle vores forskelligheder som en gave. Vi skal bruge James’ styrker til at gøre ham endnu bedre, ligesom han også kan lære os noget i den måde, han spiller på. Det gælder alle de spillere, som kommer fra FC Ebedei; de spiller hårdt og går til stålet, og den måde at spille fodbold på kan vores nuværende spillere også lære noget af.

James Arinze tilslutter sig resten af U19-holdet, som netop er hjemvendt fra USA efter at have deltaget i den internationale træningsturnering, Dallas Cup.