Førsteholdet

FCM – Brøndby gennem tiden

Varm op til søndagens topopgør med en tur ned af mindernes allé.

27/02/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Sammen med F.C. København er Brøndby det hold, som FC Midtjylland har krydset klinger med flest gange i Superligahistorien.

Søndag aften er det således 66. gang, at FCM og Brøndby møder hinanden. De opgør har resulteret i 21 midtjyske sejre, 20 uafgjorte og 24 Brøndby-triumfer.

Første gang, de to hold stod overfor hinanden, var det med Ove Pedersen og Åge Hareide på trænerbænkene på Ikast Stadion (i dag EDC Arena), og de kunne overvære et sent Brøndby-comeback, som gav 2-2 på en varm augustdag i 2000.

Da FCM rykkede til SAS Arena i 2004, gik der hele seks år, før Brøndby vandt på banen i Herning for første gang.

I mellemtiden er der til gengæld mange midtjyske tilhængere, som husker 29. juli 2007. Brøndby blev sendt hjem med en afklapsning på 5-0 på en dag, hvor det hele klikkede for Erik Rasmussens mandskab.

Den følgende årrække bød på en masse tætte og ofte drabelige opgør med masser af mål. 16/17-sæsonen gav 14 mål i bare tre indbyrdes kampe som et godt eksempel.

Skruer man tiden frem til 2021, har FCM ikke tabt til Brøndby i de seneste fem kampe.

Tredje gang var lykkens gang

Et væsentligt kapitel i historien mellem de to klubber består af tre pokalfinaler. Tidligt i FC Midtjyllands historie blev det til to finaler i 2003 og 2005, hvor Brøndby dog snuppede titlen for næsen af FCM.

Revanchen kom godt halvandet årti senere, da FC Midtjylland omsider hentede klubbens første pokaltriumf. I Parken blev det hele afgjort fra 11-meter-pletten på en mindeværdig majdag for snart to år siden.

Video: Den første pokaltriumf

En historisk guldkamp

Den vildeste uge i FC Midtjyllands historie var utvivlsomt for tre år siden. Forud for de sidste fire kampe af 17/18-sæsonen var Brøndby fem point i tabellen. Med en vanvittig slutspurt lykkedes det dog FCM at tage guldet og dermed klubbens andet mesterskab.

Oplev den sidste uge af guldkampen i 2018 med Jakob Poulsen, der kigger tilbage på mesterskabet.

En uge vi aldrig glemmer

Nu næsten tre år senere er en ny guldkamp under opsejling. Som for tre år siden er det atter med FC Midtjylland og Brøndby i hovedrollerne.

Følg kampen

Søndag er det kl. 18.00, at FC Midtjylland og Brøndby tørner sammen på MCH Arena. Opgøret kan ses direkte på TV3+ og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

I matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen kan du se xG-værdier på alle afslutninger og heat- og touchmaps for samtlige spillere i aktion på banen, så det er en god ‘second screen’ under kampen. Statistikkerne bliver opdateret live under kampen.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play