FCM Samfund

FCM Samfund blandt de sidste fire nominerede til hæderkronet pris

FC Midtjylland er gennem arbejdet med FCM Samfund blandt de sidste i opløbet til prisen, More than Football Award 2023. Derfor går turen i midten af november til Athen, hvor de fire finalister skal præsentere deres projekt, inden en endelig vinder kåres.

10/10/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

I starten af august kunne vi fortælle, at FCM Samfund var nomineret til den europæiske pris, More than Football Award 2023, hvis formål er at hædre fodboldklubbers sociale indsats.

FCM Samfund nomineret til europæisk pris for unge indsats

Nu er de endelige fire kandidater udpeget, og her er FC Midtjylland iblandt sammen med belgiske KRC Genk, polske Legia Warszawa samt skotske St. Johnstone FC.

Det betyder, at repræsentanter fra FC Midtjylland og FCM Samfund drager til Athen den 13-15. november for at præsentere sit projekt til 20th EFDN ‘Making Football Matter’ Conference.

– Vi er meget stolte over at være blandt de sidste nominerede til så flot en pris i europæisk skala – og i en liga med så respekterede projekter. Vi oplever kæmpe interesse for vores indsats for at hjælpe lokale unge, der er gået i stå eller havnet steder, hvor de ikke har det godt. Over halvdelen af dem kommer tilbage i god gænge og bliver igen en del af vores fælles samfund, siger CEO i FCM Samfund, Preben Rokkjær, og fortsætter:

– Nu glæder vi os over at skulle til Athen og fortælle om det arbejde, der bliver gjort i FCM Samfund. Forhåbentlig kan vi være med til at inspirere, men samtidig lære af de andre projekter og gode initiativer.

Projektchef i FCM Samfund, Allan Christiansen, siger følgende om de seneste års arbejde, der nu har resulteret i den fine nominering.

– Nomineringen er stor for os, fordi det er en europæisk organisation, EFDN, der arbejder på at udbrede et budskab om, hvad fodbolden kan. Vi kommer i betragtning til at inspirere resten af Europa til at tage et ansvar på det niveau, som vi gør, siger Allan Christiansen og fortsætter:

– At vi er blandt de sidste fire nominerede er blot én ting. I Athen vil alle fodboldklubber og -sammenslutninger, der interesserer sig for CSR, være til stede, så udover at præsentere vores projekt får vi samtidig mulighed for at blive klogere på hinanden; hvordan der bliver arbejdet rundt omkring i klubberne med for eksempel ESG (miljø, samfund og ledelse, red.).

– Den flotte anerkendelse har kun gjort én ting hos os. Vi har kigget os selv i øjnene og sagt, hvad vi er gode til, og hvad vi kan blive endnu bedre til. Samtidig giver det en ekstra motivation i hverdagen. Det er ikke nu, vi skal hvile på laurbærrene. Vi ønsker at være med til at inspirere andre og selv blive endnu dygtigere, og for os ligger der et ansvar i at opdyrke det her særlige og vigtige brancheområde for sporten, pointerer Allan Christiansen.

1-0 til fremtiden: Ny serie om FCM Samfund

Er du yderligere interesseret i at blive klog på det arbejde, der bliver gjort i FCM Samfund hver eneste dag, kan du med fordel se serien “1-0 til fremtiden”, som fornyligt blev udgivet i tre afsnit på TV MIDTVESTS streamingtjeneste samt i bedste sendetid.

– Vi synes, det er fedt, hvordan tilgangen af frivillige til FCM Samfund er blevet øget efter det mediefokus, der har været. Vi kan kun opfordre endnu flere til at kontakte os, fordi folk har mere at byde ind med, end de måske går og tror. Det gælder uanset, hvem man er, pointerer Allan Christiansen.

Du kan se de tre afsnit nedenfor.

TVMV Play: 1-0 til fremtiden