FCM Samfund

FCM Samfund uddeler julegaver på sjette år

I forbindelse med julen uddeler FCM Samfund for sjette år i træk julegaver til børn i økonomisk trængte familier. Projektchef Allan Christiansen sætter ord på initiativet, der skal være med til at skabe glæde og inspirere unge mennesker i regionen.

09/12/22
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

FCM Samfunds arbejde med uddeling af julegaver har til formål at hjælpe familier i en økonomisk trængt situation. Målet er at give børn og unge adgang til stærke sociale relationer og fællesskaber via sporten.

FCM Samfund uddeler igen julegaver

Julegaverne indeholder træningstøj, sportstasker, fodboldstøvler fra Nike, Arbejdernes Landsbank-håndklæder, Sportmaster-drikkedunke og en billet til en 3F Superliga-kamp. Men vigtigst af alt indeholder gaven muligheden for et års gratis medlemskab og kontingent til en lokal fodboldklub.

Projektchef i FCM Samfund, Allan Christiansen, sætter ord på initiativet, der løber på sjette år:

– Julen er en tid, hvor særligt mange ressourcesvage familier kan blive ramt på økonomien. Ved at give dem en julegave kan vi være med til at skabe glæde samt måske endda inspirere unge mennesker til at blive en del af det netværk, som fodbold eksempelvis er, siger Allan Christiansen og fortsætter:

– Vi kan være med til at styrke fodbolden i hele regionen og samtidig give noget tilbage i regionen. Det er også grunden til, at det er en fodboldgave, vi deler ud.

Allan Christiansen pointerer, at initiativet gennem årene er blevet mere strømlinet, så man i dag på mere effektiv vis formår at hjælpe og række ud til de familier, der har allermest brug for det.

Alle løfter i flok

For projektchef Allan Christiansen er det særligt dedikationen og samarbejdet omkring initiativet, der har gjort indtryk.

– I FC Midtjylland løfter vi i flok. Jeg er stolt af at se hvor mange frivillige kræfter, der byder ind med både tid og ressourcer. Folk leverer et utroligt engagement, og det er tydeligt at mærke folks stolthed over at kunne være med til at gøre en forskel, siger han og fortsætter:

– Det er personer fra alle afdelinger i klubben, der byder ind. Det er alt lige fra den frivillige og de ansatte i den kommercielle afdeling til spillerne i Superligatruppen.

– En af de største oplevelser er at se børnene, når spillerne kommer ud med gaver. Her får børnene mulighed for at møde deres rollemodeller. Men lige meget om det er en spiller eller en anden ansat, der rykker ud, er det for flere af familierne dagens højdepunkt. Samtidig glæder vi os lige så meget til at møde børnene og deres familier, og det er fedt at være en del af, siger Allan Christiansen.

I år forventes 216 personer at modtage julegaver af FCM Samfund, der vil blive delt ud i løbet af uge 49 og 50.