Førsteholdet

Fit Juninho klar til at bidrage

Juninho er efter en personlig tragedie klar til at spille sig ind i fodboldhjerterne hos FC Midtjyllands fans. Bliv klogere på vores nye forsvarsspiller her.

23/07/21
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

José Carlos Ferreira Júnior – eller bare Juninho – er ligesom Charles netop kommet på plads i Danmark, og selvom den første tid i FC Midtjylland har været udfordret af Corona-pandemien, så føler han sig tilpas og klar til at bidrage på fodboldbanen.

– Jeg er ydmyg og glad for den modtagelse, jeg har fået af spillerne og staben. Jeg har haft nogle gode dage og er meget imponeret af faciliteterne i både Ikast og Herning.

Juninho skifter til FC Midtjylland

Han har været udlejet til Bahia fra Palmeiras i de seneste to sæsoner. Begge klubber ligger i toppen af den indeværende Serie A-sæson, hvor Juninho har spillet 9 ud af 11 kampe for Bahia.

– Jeg er tæt på topformen, for jeg har trænet og spillet fast i Brasilien, så jeg glæder mig til at lære mine nye holdkammerater at kende og vise mig frem for trænerne og fansene. Der er selvfølgelige nogle kulturelle og taktiske ting, som jeg skal vænne mig til og have ind under huden – særligt på banen, men det skal jeg nok få styr på, forsikrer den 187 centimeter høje midtstopper.

Fra fjende til ven

Starten på Juninhos danske kapitel har budt på et uventet bekendtskab. Charles – fra Bahias rivaler Ceará – blev således præsenteret som ny spiller i FC Midtjylland to uger forinden Juninho selv.

– Jeg kender Charles fra vores intense opgør om pokalen i det nordøstlige Brasilien (Copa do Nordeste, red.). Bahia og Ceará har mødtes i finalen de sidste to år, og vi har en stærk rivalisering. Vi vandt heldigvis trofæet senest, så jeg har håneretten, fortæller Juninho med stort overskud og tilføjer, at de to nu er blevet venner.

– Vi rejste til Danmark sammen og har brugt meget tid sammen de sidste uger. Det har været en fordel, at vi har været i samme situation og har kunne hjælpe hinanden.

Har fulgt FC Midtjylland

Juninho er central forsvarsspiller og er blandt andet kendt for sin fart og fysik samt et pasningsstærkt venstreben.

– Jeg vil beskrive mig selv som hurtig og stærk i duelspillet. Jeg er god i luften og vil gerne være med til at diktere spillet langs græsset, og selvom jeg er forsvarsspiller, så håber jeg, at jeg kan bidrage med scoringer, lyder det fra brasilianeren.

Forsvarsspilleren har spillet 146 kampe i den bedste brasilianske liga, Serie A. Størstedelen for Bahia, som også er den klub, Paulinho og Junior Brumado kom til FC Midtjylland fra.

– Jeg kender Paulo og Junior fra deres tid i Bahia, så jeg har faktisk holdt øje med FC Midtjylland i længere tid og særligt efter, at jeg så klubben i Champions League. Det er en turnering, der fylder meget i Brasilien, og det er min drøm at spille mod de største hold i Europa, beretter den 26-årige spiller.

73 – en emotionel gestus

Juninho har valgt at spille med nummer 73. Et nummer, han ikke tidligere har optrådt i, men der ligger en smuk gestus bag det utraditionelle valg.

– Det er meget vigtigt og følelsesladet for mig. Min mor døde efter smitte med COVID-19 for to måneder siden, og hun var født i 1973. Det er min måde at ære hende og bære hendes minde på. Det var hende, der bandt vores familie sammen, og det har været hårdt at sige farvel. Det er min gestus til hende, fortæller Juninho.

Juninho har fået en aftale, der løber til sommeren 2026. Han er gift med Kellen, og sammen har de en søn på tre år.

Juninho på trøjen

Du kan købe den nye hjemmebanetrøje og få Juninho – eller din favoritspiller – på ryggen i Ulveshoppen.