Førsteholdet

Første interview med Max Meyer: Midtjylland er det helt rigtige sted for mig

Den tyske midtbanekreatør glæder sig til at trække i FCM-trøjen og jagte titler i foråret.

31/01/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

26-årige Max Meyer er netop blevet præsenteret som ny FC Midtjylland-spiller.

Den centrale midtbanespiller er hentet ind på en lejeaftale fra den tyrkiske klub Fenerbahce, hvor FCM har sikret sig en købsoption.

FC Midtjylland henter Max Meyer

På sin første dag på træningsanlægget i Ikast fortæller tyskeren med fire A-landskampe på CV’et, at han er glad for at være på plads i FC Midtjylland.

– Jeg er rigtigt glad for at komme til Midtjylland. Efter et par gode snakke med både træneren og ledelsen var jeg ikke i tvivl om, at det er det helt rigtige sted for mig. Det er en ambitiøs klub, som ikke lægger skjul på, at målet er at vinde titler, og det tiltaler mig meget, siger Max Meyer kort efter kontraktunderskrivelsen.

Selvom dåbsattesten blot viser 26 år, kommer Max Meyer til holdet med en masse erfaring fra nogle af de største ligaer i Europa. Således er midtbanespilleren blandt andet noteret for 192 kampe for Schalke 04 og 56 opgør for Crystal Palace.

– Først og fremmest skal jeg lære mine nye holdkammerater at kende, og det glæder jeg mig til. Der er mange unge spillere i truppen, som jeg kan hjælpe gennem min erfaring. Selvom jeg kun er 26 år, har jeg jo spillet mange kampe i store ligaer. Derfor er det min opgave at bidrage til holdet med min rutine, lyder det fra den erfarne tysker.

Vil vinde titler i foråret

Tilføjelsen af Max Meyer giver cheftræner Bo Henriksen flere muligheder på den centrale del af banen, hvor det dog er 8’er-rollen, som passer den tyske nyerhvervelse bedst.

– Jeg kan udfylde de fleste roller på midtbanen. Bo har fortalt mig, at han ser mig som 8’er, og det er også den rolle, jeg er bedst i. Men jeg kan sagtens spille 10’er eller 6’er, hvis det er det, holdet har brug for, understreger Meyer og fortsætter:

– Som spiller sætter jeg altid holdet i første række. Jeg har tro på, at jeg kan gøre en forskel på midtbanen, så vi som hold kan nå det højest mulige niveau og forhåbentligt vinde et par titler i foråret.

Hvad glæder du dig mest til her i foråret?

– Det hele, lyder det med begejstring i stemmen.

– Jeg er meget spændt på at spille i en ny liga i et nyt land, hvor jeg satser på, at jeg kan ramme et højt niveau. Og så glæder jeg mig til at møde fansene og give dem nogle gode oplevelser inden længe. Der venter spændende kampe i tre turneringer, og jeg ser bare frem til at spille, afslutter Max Meyer.

Max Meyer får nummer 8 og rejser med holdet på træningslejr i Portugal i morgen.