Kampprogram

Forårets historiske mulighed

FC Midtjylland jagter både mesterskab og pokaltitel, og sportschef Svend Graversen ser optimistisk på muligheden for The Double.

04/04/21
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Artiklen er udgivet i forbindelse med kampprogrammet forud for FCM – Brøndby. Find artiklen og meget andet deri.

Kampprogram: FCM – Brøndby

Mandag aften mod Brøndby på MCH Arena bliver den første af måske 13 kampe på 60 dage for FC Midtjylland.

Den 24. maj uddeles guldmedaljerne efter 10 slutspilskampe, og i mellemtiden er pokalturneringen afgjort efter to eller tre kampe (to semifinaler mod SønderjyskE samt eventuelt en finale).

Et hæsblæsende program, som sportsdirektør Svend Graversen glæder sig til, for FC Midtjylland har muligheden for en historisk præstation i klubregi. Klubben har som bekendt tidligere vundet både mesterskab og pokaltitel.

– Men aldrig mesterskabet to år i træk og aldrig The Double. Det vil være historisk, hvis vi tager det i 2021, konstaterer en forventningsfuld Svend Graversen.

Midtjyske EM-målscorere melder klar til mesterskabsjagt

Bedst mod de bedste

Samtidig ser han frem til de kommende 12-13 spændende kampe med en vis fortrøstning.

– Vi har sat os i en position, hvor vi kan gøre det. Vi har tunet truppen til at klare det. Både spillere, trænere og hele staben viste i efteråret, at de kan håndtere kampe to gange om ugen. Vi kan navigere i det, lyder det fra Svend Graversen.

FC Midtjylland har været bedst mod de bedste. FCM spillede i efteråret en række glimrende kampe i Champions League, og i den hjemlige turnering har FCM gjort det godt mod de øvrige fem hold i top seks, som de møder ude og hjemme i slutspillet.

Vurderet på de indbyrdes kampe ligger FCM klart nummer et med 22 point i de 10 indbyrdes kampe. Det er blandt andet de tidligere kampe mod slutspilsholdene, Svend Graversen bygger sin optimisme på.

– Vi har homogenitet og stabilitet i truppen og en knowhow i trænerstaben, der gør, at vi kan håndtere de her ‘alt eller intet’-kampe. Vi har stået i det her før, siger Svend Graversen.

Følg kampen

FC Midtjylland og Brøndby indleder Mesterskabsspillet mandag aften kl. 18.00 på MCH Arena. Du kan se kampen direkte på TV3+ eller følge opgøret i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Der skal lyde en varm anbefaling om at bruge matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk som ‘second screen’ under kampen. Her får du masser af indsigt med xG-værdier, heat- og touch maps for samtlige spillere samt masser af anden spændende statistik.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play