Klubben

Fraulo nyder succes i udlandet – og mindes tilbage på tiden i Midtjylland

Oscar Fraulo har fået gang i udlandskarrieren, hvor den tidligere akademispiller er fast mand hos hollandske FC Utrecht. Nedenfor sætter han ord på tiden i det midtjyske, der er fuld af gode minder.

07/11/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

For nogle uger siden leverede Oscar Fraulo en kampvindende aktion, han sent vil glemme. I dommerens tillægstid sendte holdkammerat Marouan Azarkan den talentfulde midtbanespiller i dybden, og med et køligt lob udplacerede Fraulo keeperen fra modstanderholdet, Ajax Amsterdam.

4-3 stod der på lystavlen, og Oscar Fraulo havde netop sikret alle tre point mod den hollandske hovedstadsklub.

Efter begrænset spilletid i Borussia Mönchengladbach drog den 19-årige midtbanespiller denne sommer til FC Utrecht på en lejeaftale i jagten på flere kampminutter. Her har Oscar Fraulo fået en god start på tilværelsen og står noteret for ti kampe med tre mål til følge.

Karrieren startede dog i Midtjylland, hvor Fraulo vandt ét dansk U19-mesterskab, spillede Youth League og nåede fire optrædener på førsteholdet.

– Jeg havde en god tid i Midtjylland, men fik et tilbud, der var for godt til at sige nej. Man nyder det aldrig nok i momentet, og det er først efterfølgende, man virkelig mærker, hvor meget pris man sætter på tiden i klubben, og hvor fedt man havde det. Der var nogle fantastiske mennesker omkring mig, som har været med til at forme mig som spiller og person.

– Jeg holder stadig af klubben, og håber det går den godt. Midtjylland er en familieklub, og det mærker man særligt, når man er tilbage, siger Oscar Fraulo, som senest var på besøg i slutningen af sidste sæson for at se FCM vinde 4-2 over OB på MCH Arena.

– Det er altid fedt at være tilbage, når man ikke har set de andre i et stykke tid. Det er fedt, at flere af dem, jeg selv har spillet med, nu er faste på førsteholdet, siger Oscar Fraulo, som fortsat holder tæt kontakt til flere af sine tidligere holdkammerater:

– Der er flere, jeg fortsat snakker med. Oliver Sørensen spiller jeg sammen med på landsholdet, Aral Simsir er også en af mine gode venner, og så er der selvfølgelig Victor Bak og Victor Lind, som er udlejet lige nu. Når man er hjemme, handler det om at hygge sig den tid, man kan, og det synes jeg, vi er gode til.

Suger til sig i udlandet

Oscar Fraulo, som startede inde på den centrale midtbane sammen med Oliver Sørensen for Danmark U21 i den seneste landsholdssamling, kom til FCM som U14-spiller. Han startede på akademiet som 15-årig, men i sommeren 2022 var tiden i det midtjyske forbi, da han blev købt fri af den tyske Bundesligaklub, Borussia Mönchengladbach.

Oscar Fraulo solgt til Bundesligaklub

Selvom tiden i udlandet har været med bump på vejen, beretter den teknisk stærke midtbanespiller om stor udvikling udenfor landets grænser, der nu har bragt ham til den hollandske Eredivisie.

– Det har været en sindssygt fed og lærerig tid, hvor jeg har udviklet mig som person; blevet mere moden, både som spiller og menneske, og kommet ud af min komfortzone. Nu har jeg været nogle andre steder, hvor man skal danne relationer og kæmpe sig til en status på ny.

– I FCM kendte jeg alle og var velanset, men jeg har altid været eventyrlysten og haft et ønske om at komme til udlandet og prøve mig af. Jeg blev tilbudt en spændende pakke i Gladbach, og skiftet til Tyskland var ikke et fravalg af FCM, men et tilvalg af et andet spændende projekt, understreger Oscar Fraulo.

Næste opgave for Oscar Fraulo og holdkammeraterne er den 12. november, hvor Excelsior venter hjemme på Stadion Galgenwaard. FC Utrecht ligger placeret i den tunge ende af Hollands bedste fodboldrække, men har fået fem point i de seneste tre kampe.

Fornyligt spillede man sig desuden videre i pokalturneringen, hvor Fraulo kom på måltavlen. I weekenden scorede han så igen, da Utrecht spillede 1-1 hjemme mod Twente i Eredivisie.