AGF venter på MCH Arena
Billetsalget er startet

Førsteholdet

Gartenmann vil gøre MCH Arena til et fort på ny

Stefan Gartenmann ser frem til at tage imod Lyngby mandag eftermiddag. Den 26-årige forsvarsspiller er opsat på igen at gøre MCH Arena til et hjemmebanefort, hvor det ikke er sjovt at komme på besøg som modstander.

09/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Han er netop kommet ind fra lørdagens træning, der har fungeret som en af forberedelserne til mandagens dyst mod Lyngby. Endnu en god træning, hvor smilet og lysten til at udfolde sig har været stort.

– Nogle af de unge drenge tør at lave nogle ting til træning, som de måske ikke har turdet i dårligere perioder. Når man lykkes, som vi lykkes i Odense, giver det en tro på tingene. Det gør, at man har tendens til at prøve nogle sværere ting; man vender måske op i et rum, man normalt ikke ville gøre, og som regel lykkes det også.

– Det er derfor, selvtillid er så altafgørende i fodbold, og det er derfor, vi skal fortsætte med at vinde, så vi kan holde fast i det. Det løfter os til et helt andet niveau, fortæller Stefan Gartenmann.

Han anerkender, at Thomas Thomasbergs erfaring og rolige væsen har været god for truppen i en periode med haltende resultater.

– Thomasberg har bragt noget ro. Han ved, hvordan man vinder i Superligaen, og når det allerede virker i første forsøg, styrker det troen på, at vi kan blive endnu bedre, når konceptet kommer helt ind under huden, siger den 26-årige forsvarsspiller.

Det er hidtil blevet til to sejre under Thomas Thomasberg. Først forrige fredag i Odense og sidenhen i onsdags, hvor FC Fredericia gæstede hybridbanen i Herning Fremad til en testkamp, som midtjyderne vandt med 3-0. Stefan Gartenmann spillede fuld tid i begge opgør.

Har aldrig tabt til Lyngby

Det giver ikke en rar følelse at tænke tilbage på seneste opgør mod Lyngby. Her forlod “De Kongeblå” fortjent Herning med alle tre point, og Stefan Gartenmann forventer, at gæsterne vil gribe mandagens kamp an på samme vis.

– Jeg forventer, de kommer til at spille kampen præcist som sidst, de spillede mod os; simpelt og uden at være bange for at stille sig ned, fordi det har virket for dem i de seneste kampe. Når de har muligheden, kan de også godt spille. De havde stor succes med at sætte Silkeborg under pres i sidste weekend, så det er et godt hold.

– For os handler det om, at vi i større grad end sidst, vi mødte dem, skal undgå at spille bolden over på deres præmisser. Vi skal spille kampen klogere, og så kan vi løbende åbne op for kreativiteten.

Optakt med Thomasberg: Vi skal ud at bevise os

Stefan Gartenmann har mødt mandagens modstander ti gange i sin professionelle fodboldkarriere. Her er det blevet til seks sejre, fire uafgjorte og nul nederlag. Han kom nemlig ikke ind i seneste opgør mod nordsjællænderne.

Statistikken vækker smil på læben hos den hårdtarbejdende midterforsvarer.

– Jeg må sige, det er en fin statistik, du hiver op der. Jeg vidste ikke, den var så god.

– Det handler nok om, at man ikke går ind til opgøret og tror, at Lyngby er et underdanigt hold, som bare lægger sig ned. Selvfølgelig synes vi, at vi er et bedre hold med bedre spillere, men vi har set, hvor kompetitiv Superligaen er. Vi skal behandle kampen med den absolutte seriøsitet, og det må så være det, jeg også har gjort i datiden og været heldig med seks gange.

Vil skabe glæde i det midtjyske

Selvom FC Midtjylland er det bedste udehold i denne sæsons 3F Superliga, er det ikke noget, som for alvor skaber glæde hos Stefan Gartenmann. Den dårlige hjemmebanestatistik er nemlig det altoverskyggende, og hele truppen er opsat på at gøre MCH Arena til et fort på ny.

– Fansene fortjener en sejr. Vi har ikke præsteret godt nok på hjemmebane i denne sæson – det er der ingen tvivl om. Selvom vi har været gode på udebane, har hjemmebanen ikke været det fort, man normalt har kendt FC Midtjylland for. Det har historisk altid været et svært sted at spille for modstanderne, og det skal vi have fundet frem igen.

– Vi har kapaciteten og fansene til at skabe en flot kulisse, så vi vil gøre alt for at skabe noget glæde i det midtjyske med en hjemmesejr, pointerer Stefan Gartenmann, som hidtil står noteret for 21 kampe i FCM, siden han kom til klubben i sommer.

Køb billet til FCM v Lyngby