Kampprogram

Henrik Jensen før OB: Der er bund i vores hold

FCM spiller mandag den niende kamp i oktober. I løbet af måneden har holdet vist sig at være svære at slå, men fokus er fortsat at bygge yderligere på. Sådan fortæller assistenttræner Henrik Jensen.

30/10/22
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, du kan læse nedenfor, er en del af mandagens kampprogram, som kan købes på MCH Arena før kampstart. Her indgår fire optaktsartikler, masser af statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

Det er to af de mest formstærke hold i 3F Superliga, som mandag aften mødes på MCH Arena, idet både FCM og OB ikke har tabt i seks ligakampe. Assisterende træner Henrik Jensen har derfor også stor respekt for fynboerne.

– OB har fundet formen og skabt en stabilitet i holdet, og det er på mange måder det samme, der er sket med os.

– Vores momentum er bygget op, og vi har en stor tro på tingene. Vi er svære at slå, selv når vi ikke præsterer på 100 procent. Der er bund i holdet, fastslår Henrik Jensen, som især glæder sig over store præstationer i de europæiske kampe:

– Vi har set vores topniveau to gange mod Feyenoord og mod Lazio hjemme. Det spil vil vi gerne have med i Superligaen. Men vi har været solide, haft et højt bundniveau og været svære at score imod, lyder det fra Henrik Jensen.

Vigtig restitution

Efter 1-1 kampen i Parken forrige lørdag fik spillerne to fridage. Derefter var der træning tirsdag, rejsedag til Rom onsdag, kamp mod Lazio torsdag, hjem til Danmark fredag, let træning lørdag og søndag og altså mandag aften kamp mod OB. Den niende af slagsen i oktober.

– En ting er det fysiske. Et par fridage skulle gerne give det mentale overskud til at præstere i de sidste kampe. Der er stort tryk på at toppræstere hele tiden, så med så mange kampe gælder det mest om at restituere imellem opgørene.

– Det er forberedelse til næste kamp, derefter skal kampen spilles, bagefter følger lidt restitutionstræning, og så begynder vi at fokusere på næste opgave, forklarer Henrik Jensen om den cyklus, truppen har været igennem den seneste måned.

Bedre på sidste tredjedel

Henrik Jensen og trænerstaben har i oktober glædet sig over en bred trup, der har suppleret hinanden godt.

– Truppens kvalitet giver mulighed for, at vi hele tiden kan bringe friske offensive kræfter. I Parken satte vi Pione Sisto og Edward Chilufya ind undervejs. Vi går altid efter at vinde, men det er også vigtigt, at vi ikke taber. Vi skal holde den ubesejrede stime i ligaen, forklarer Henrik Jensen, som dog også indrømmer, at der stadig er meget at arbejde med.

Speciel spillet på den sidste tredjedel af banen ønsker han sig mere af.

– Vi skal blive dygtigere til at skabe chancer. Vi skal være mere dynamiske fremadrettet og i det hele taget blive bedre på den sidste tredjedel af banen, siger Henrik Jensen, som håber, at mandagens kamp mod OB bliver et vendepunkt på den konto.

– Vi har præsteret rigtig godt på udebane. Vi mangler at vise det hjemme i Superligaen, så det satser vi på at få lavet om mod OB, siger Henrik Jensen.

Skaf billet til FCM-OB på MCH Arena