Førsteholdet

Henrik Jensen: Vildt motiverende at kigge ind i forårsprogrammet

Assistenttræneren fortæller, at holdets store ambitioner i foråret er en ekstra motiverende faktor i opstartsfasen.

18/01/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

I disse dage knokler FC Midtjylland-spillerne hårdt for at komme i topform, inden forårsprogrammet begynder om en måned.

Udover arbejdet med at skærpe holdets fysiske kapacitet er der også tid til at gå i dybden med forskellige taktiske elementer i træningen. Her er det en træningsmæssig fordel, at hele truppen er samlet til træningspassene på Herning Fremads anlæg.

Det står i kontrast til det travle efterår, hvor adskillige midtugekampe betød, at meget træningstid gik med restitution.

– Det kan være en udfordring i et komprimeret kampprogram, at man ikke kan træne med alle spillerne på samme tid, fordi de er belastede af kampene og selvfølgelig skal restituere for at blive klar til den næste kamp, fortæller assistenttræner Henrik Jensen.

– Nu kan vi træne med alle vores spillere på samme tid her i opstarten, og det gør det nemmere at afstemme og træne de taktiske aspekter på banen. Vi kan træne vores basisprincipper igennem med hele truppen, og derfor skal man gerne kunne se et dygtigere FCM-mandskab, når foråret begynder, tilføjer han.

37-årige Henrik Jensen trådte til som assistenttræner for Bo Henriksen i begyndelsen af sæsonen efter to år som U19-cheftræner i FC Midtjylland.

Ser frem til betydningsfulde kampe

Med førstepladsen i 3F Superliga, en semifinaleplads i Sydbank Pokalen og playoff-kampe i Conference League er der meget at glæde sig til for det midtjyske mandskab i de kommende måneder.

– Vi glæder os mest af alt til at spille kompetitive kampe igen. Det er derfor, man er i fodbold. Det handler om at konkurrere på det højest mulige plan, og der er vi jo så heldige, at der venter kampe i tre turneringer, pointerer Henrik Jensen, som ikke lægger skjul på, at det er holdets mål at vinde titler i foråret.

– Det er vildt motiverende at kigge ind i et forårsprogram med både Conference League, 3F Superliga og Sydbank Pokalen på menuen. Vi har store ambitioner i alle tre turneringer, og det er derfor, vi skal bruge hvert minut på træningsbanen på at blive så skarpe som overhovedet muligt, inden den første kamp går løs.

Forårets første betydningsfulde kamp er mod græske PAOK på hjemmebane i Conference League torsdag den 17. februar. Et par dage senere genoptages 3F Superliga.

Inden da venter der en håndfuld træningskampe i Danmark og på træningslejren i Portugal samt en masse træningspas.

– Vi arbejder hver eneste dag på at skærpe niveauet. Det er både taktisk, teknisk og fysisk, at vi skal blive bedre, og det er fedt at være en del af et team, som alle er så dedikerede i tilgangen til vores opgaver. Vi glæder os til at skulle ud og forløse ambitionerne i foråret, afslutter Henrik Jensen.

Opstarten er i fuld gang: – Forrygende at være tilbage

Første test for FC Midtjylland er på fredag kl. 13.00, når holdet møder Esbjerg i en træningskamp på hybridbanen på Herning Fremads anlæg.