Klubben

Historisk hattrick: Topscorer i Superligaen, U19 og U17

For første gang i dansk fodbold er topscoreren i både Superligaen, U19 Ligaen og U17 Ligaen fra samme klub. Det vækker glæde hos akademichef Flemming Broe samt U19 assistent og angrebstræner Morten "Duncan" Rasmussen.

23/06/23
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Gustav Isaksen, Gustav Christensen og Nicolaj Tornvig.

Tre dygtige og skarpe offensivspillere, som i den forgange sæson blev topscorere i henholdsvis Superligaen, U19 Ligaen og U17 Ligaen for FC Midtjylland med samlet 70 mål.

Det er første gang, en dansk klub har topscoreren i både Superligaen, U19 Ligaen og U17 Ligaen. Det vækker naturligvis stolthed i FC Midtjylland, hvor akademichef Flemming Broe også noterer sig, at de tre topscorer alle har været i klubben fra det yngste akademisegment.

Awards på akademiet 22/23

– Det gør mig stolt, at vi har tre spillere, der topper målscoringen i de respektive ligaer. Det er tilmed spillere, som vi har haft med hele vejen. Det vidner om en bæredygtig talentudvikling og jeg glædes over at se deres individuelle udvikling, som de og vores trænere har investeret mange timer i, lyder det fra akademichef Flemming Broe. 

Individuel træning bonner ud

Den tidligere Superliga-topscorer, Morten ”Duncan” Rasmussen, assistenttræner for U19 samt angrebstræner i FC Midtjylland, har arbejdet tæt med spillerne.

– Jeg er først og fremmest rigtig glad på spillernes vegne. De er en fornøjelse at arbejde med og jeg kan se, hvordan de har rykket sig. Vi er tæt på vores spillere og tilrettelægger deres træning ud fra hvordan de kan flytte sig mest muligt og det ser vi resultatet af her. Det er kæmpestort.

“Duncan” hæfter sig ved, at de tre topscorere er forskellige typer, men et fællestræk er, at de alle har dyrket den individuelle træning.

– Isaksen har rykket sig, fordi han nu ser værdien i at score de nemme mål. Han løber på alle bolde, og så har han trænet afslutninger. Som jeg ser det, så er det hans indstilling og tilgangen i ham, der nu bonner ud. Han har sat det hele sammen og er blevet rolig i sine afslutninger, lyder det fra den tidligere angriber, som selv står noteret for 145 Superliga-fuldtræffere.

– Det er en flot bedrift at blive topscorer i U19 og U17 ligaen og Gustav Christiansen har tilmed sat ny målrekord. Han er en dygtig afslutter og det samme gælder Nicolaj Tornvig, som trods status som 1. års U17-spiller scorede 21 gange. Det glæder mig at se, hvor meget de går op i både holdtræningen og den individuelle del. De sætter en stor ære i at udvikle sig og vi kan se, hvordan det har hjulpet i kampene. Der skal ikke meget til, så sender de bolden i mål, lyder det fra Superligaens mest scorende spiller.

Topscorerne

  • Gustav Isaksen (Superliga): 18 mål
  • Gustav Christensen (U19): 31 mål
  • Nicolaj Tornvig (U17): 21 mål*

Med 31 mål slog Gustav Christensen tilmed rekorden for flest scoringer i en enkeltstående U19-sæson nogensinde.

Der findes opgørelser over topscorerne i U17 og U19 tilbage til 2006, og i denne periode er det ikke tidligere sket, at den samme klub har haft topscoreren i både U17, U19 og Superligaen.

*Tornvig deler topscorertitlen i U17 Ligaen med Amin Chiakha fra FC København.