Klubben

Højeste tilskuergennemsnit i 17 år

Vi ser tilbage på en mindeværdig sæson på fanfronten med det højeste tilskuergennemsnit på hjemmebane siden 04/05-sæsonen og flest medrejsende FCM-fans på udebaneture nogensinde.

12/06/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

8.948.

Så mange tilskuere har der i gennemsnit været til hjemmekampene i 3F Superliga i den forgangne sæson. Det er faktisk kun ni færre end rekorden fra åbningssæsonen på MCH Arena tilbage i 2004/2005, hvor gennemsnittet var 8.957.

Det vækker stor glæde i FC Midtjylland ovenpå to corona-prægede sæsoner, hvor mange kampe som bekendt foregik bag helt eller delvist lukkede døre.

– Det har været en stor fornøjelse at opleve et fyldt MCH Arena så mange gange i løbet af den forgangne sæson. Fodbold er ikke det samme uden fans på lægterne, og det er utroligt fedt at mærke den stigende opbakning til vores klub. Vi håber selvfølgelig at se et endnu bedre gennemsnit i næste sæson, fortæller Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland.

– Samtidig har stemningen på MCH Arena fået et løft, og det skal vores fans have en kæmpe ros for. Vi har set masser af flotte tifoer, og spillerne har heller ikke lagt skjul på, at de har mærket en fremragende støtte gennem sæsonen på både hjemme- og udebane, tilføjer Preben Rokkjær.

Sidste år præsenterede FCM Vision 2025, hvor en af de tre målsætninger for klubben er at have 10.000 tilskuere på hjemmebane i gennemsnit i 2025.

– Vores primære udfordring i forhold til ambitionen om 10.000 tilskuere i snit er ikke at sælge billetter og sæsonkort. Vi har haft teknisk udsolgt til alle 3F Superliga-kampe bortset fra tre, men udsolgt er ikke nok for os. Vores fans giver også selv udtryk for, at det er ærgerligt med tomme pladser til udsolgte kampe, pointerer Preben Rokkjær.

– Derfor har vi arbejdet med flere forskellige initiativer for at sørge for, at dem med sæsonkort eller billet rent faktisk møder op. Rigtigt mange har gjort en god indsats for at frigive eller give deres plads videre, hvis de har været forhindrede. Men vi fortsætter jagten på at få endnu flere på stadion, uddyber han.

Opfølgning på det nye sæsonkortkoncept

Bedste udebanefremmøde nogensinde

Det er ikke blot hjemme på MCH Arena, at FCM-spillerne har oplevet støtte fra fansene. Da FC Midtjylland tilbage i august slog SønderjyskE 2-0 i Haderslev, var det første gang i halvandet år, at spillerne kunne fejre en udebanesejr med medrejsende fans.

Siden er det kun gået en vej, og til seks udekampe i den forgangne sæson har der været mere end 1.000 FCM-fans i udebaneafsnittet.

I september måned var der for første gang 1.000 medrejsende midtjyske tilhængere i Parken, når man ser bort fra pokalfinaler, mens udebanerekorden faldt i november med 1.800 FCM’ere på plads i Aarhus mod AGF.

Begge udebanekampe i Silkeborg i løbet af foråret blev overværet af mere end 1.000 FCM-fans, mens det samme gjorde sig gældende i pokalsemifinalen i Vejle.

I gennemsnit har der været 750 medrejsende fans til udekampene på dansk jord i den forgangne sæson, og det er det højeste gennemsnit nogensinde.

FC Midtjylland takker for den sublime opbakning og ser frem til nye store oplevelser i den kommende sæson.