Akademiet

Isa Musa sætter signatur på ny lang aftale

Den 19-årige nigerianer skriver under på en femårig kontraktforlængelse, der binder ham til klubben indtil udgangen af 2028.

29/01/24
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

Isa Musa kom til FC Midtjylland fra den strategiske samarbejdspartner i Nigeria, FC Ebedei, for et år siden. Herefter er det blevet til fast spilletid i U19 Ligaen og en bænkplads i 3F Superliga.

Trods en skade, der har holdt den talentfulde nigerianer uden for grønsværen i store dele af efteråret, har man i FCM set flere spændende ting i Isa Musa, der nu resulterer i en ny femårig aftale.

– Isa er helt i toppen af de fartmålinger, der bliver foretaget i klubben. Ikke bare den her sæson, men historisk. Alene det er jo et potentiale, som er out of this league. Af den grund er vi nødt til at se nærmere på, hvad hans pakke som fodboldspiller indeholder og kan udvikles til.

– Han har desværre været forfulgt af nogle skader, siden han kom til klubben. Derfor handler den her forlængelse også en del om potentiale. Vi kan se, at når han har nogle af sine topaktioner, ser det virkelig spændende ud. Vi tror på, der er så meget mere at komme efter fra Isa, siger Jonas Dal, som er ansvarlig for FCM’s samarbejde med FC Ebedei i Nigeria og samtidig er inde over Isa Musas fortsatte udvikling.

– Vi skal have sat de ting, han er god til, mere i scene. Vi kan se, at han sjældent når op på sin topfart under kampene. Han har et unikt våben, men bruger det ikke ordentligt.

– Isa skal lære at sætte sig selv i scene i forhold til det, han er god til; det handler om fysik, speed og at stå de rigtige steder i feltet, fordi han er også en habil afslutter, siger Jonas Dal.

Video: Isa Musa | Den Nigerianske Drøm

– Et stort skridt for mig

For hovedpersonen selv er kontraktforlængelsen et vigtigt skridt i den fortsat korte fodboldkarriere.

– Jeg nyder at være i FC Midtjylland. Mit første år i klubben har været godt, og jeg får masser af hjælp fra både trænere og holdkammerater.

– For mig er det her et stort skridt. Det er et privilegium at skrive under på en ny kontrakt, og det var et af de mål, jeg satte mig, da jeg kom til klubben for et år siden, siger den 19-årige offensivspiller, som både kan spille på kanten og forrest i angrebet.

Isa Musa har arbejdet hårdt for at komme tilbage på banen, og han stiler nu efter at tage det næste skridt.

– Min skade har betydet, at jeg er gået igennem en irriterende og hård periode. Jeg er glad for at være tilbage på banen og begyndt at spille kampe. Nu er mit mål at forbedre mig i alt – hver eneste dag handler om at give den en skalle, så jeg på et tidspunkt kan blive en del af førsteholdet.

Ønsker du at se Isa Musa og de andre talentfulde U19-drenge byde RB Leipzig op til dans i Youth Leagues playoffrunde, kan du komme til fodbold på MCH Arena tirsdag den 6. februar med kickoff kl. 14.00.

Stort tillykke med kontraktforlængelsen, Isa.