Førsteholdet

Isaksen før Nordsjælland: Blod på tanden

Gustav Isaksen tilskriver sine holdkammerater prisen som månedens unge spiller, og kantspilleren giver sine forventninger til søndagens opgør i Farum.

16/10/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

I onsdags blev Gustav Isaksen kåret til månedens unge spiller i 3F Superliga. Dermed scorede FC Midtjylland hattrick i ligaens officielle kåringer, hvor Elias Olafsson blev kåret til månedens spiller, og Victor Lind stod for månedens mål.

Gustav Isaksen er da heller ikke sen til at rose sine holdkammerater for den succesfulde FCM-måned.

– Det er altid fedt at få anerkendelse for sit hårde arbejde, og det har været en god periode med kontinuerlig spilletid. Men det er også en pris til vores hold, fordi jeg ville nok ikke have vundet den, hvis vi ikke havde spillet så godt. Mest af alt er jeg bare glad for de sejre, vi har taget i september, og det satser jeg på, at vi kan fortsætte, siger Gustav Isaksen om kåringen.

FCM har hentet fire sejre på stribe i ligaen, og det skyldes i særdeleshed en stærk defensiv, som har holdt clean sheet i alle sejrene.

– Der har været en masse gode individuelle præstationer, men det vigtigste har nok været vores kollektiv, hvor vi virkeligt har lukket af i defensiven. Vi har en betondefensiv, og det er jo det, man vinder mesterskaber på. Det skal vi holde ved lige, fortsætter Isaksen.

Den driblestærke kantspiller er noteret for tre mål og tre oplæg i sine 14 kampe i den indeværende sæson.

– Selvfølgelig vil jeg gerne bidrage med endnu flere mål og assists, men så meget skal det heller ikke fylde. Jeg har fokus på at præstere godt i hver eneste kamp og hjælpe holdet til sejr, og så skal slutproduktet nok komme, pointerer den 20-årige offensivkomet, der stammer fra samarbejdsklubben Roslev IK.

Stimen skal fortsætte

Næste opgave for Isaksen og resten af holdet er udekampen mod FC Nordsjælland i morgen.

Her jagter FCM revanche fra sidste sæson, hvor det blev til to nederlag i Farum. Det er de to eneste nederlag til FCN i de seneste 19 indbyrdes kampe.

– Det bliver en sjov kamp. Det er aldrig let at spille på udebane mod Nordsjælland, og personligt har jeg ikke vundet så mange kampe derovre endnu, så jeg har blod på tanden for at tage en sejr, og det ved jeg, at resten af holdet også har, slår Isaksen fast.

Det er kun godt en måned siden, at de to mandskaber mødte hinanden på MCH Arena, hvor FC Midtjylland vandt 2-0 på mål af Gustav Isaksen og Victor Lind.

– Vi skal bare ud og vise, at der ingen slinger i valsen er. Så har vi niveauet til at vinde, lyder det fra Gustav Isaksen, som uddyber om tilgangen til kampen:

– Vi skal op og presse dem og lukke deres spil ned, så de ikke kommer til at spille rundt om os. Sidste gang kom vi til at løbe lidt for meget efter dem i nogle perioder, og det skal vi undgå i morgen. Vi vil styre kampen og skabe masser af chancer. Så er jeg sikker på, at vi kan hente tre point og fortsætte stimen.

Tilbage fra U21-landsholdet

Kampen mod FC Nordsjælland markerer også, at landsholdsperioden er nået til vejs ende. Her var Isaksen i aktion for det danske U21-landshold, hvor han efterhånden er blevet en bærende profil.

Kantspilleren blev matchvinder i 1-0-sejren over Skotland, inden de danske U21-drenge tabte til Belgien.

– Vi havde to tætte kampe mod to gode hold. Det var rart at vinde mod Skotland, og vi kunne også godt have slået Belgien, men vi scorede ikke på vores chancer, lyder den korte analyse fra Isaksen, som spiller højre kant på begge mandskaber:

– Der er egentligt ikke så meget forskel på min rolle som højre kant. Vi spiller måske lidt mere powerfodbold her i klubben, men jeg føler mig rigtigt godt tilpas på begge hold og nyder at spille sammen med så mange gode spillere.

Fra akademi til Europa League

Følg FC Nordsjælland – FC Midtjylland

Der er kampstart kl. 13.00 mellem FCN og FCM i Farum. Du kan se kampen direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følge opgøret i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Som altid skal der lyde en anbefaling om at følge med i FCM-appen under kampen. Her får du masser af fodboldindsigt med live-statistikker såsom Expected Goals, Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play