Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Klubben

– Jeg har altid tænkt, at jeg en dag skal slutte af i FCM

Rasmus Nissen Kristensen fortæller om de største øjeblikke i udlandskarrieren og drømmen om en dag igen at tørne ud for FC Midtjylland.

18/05/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

I januar 2018 fløj Rasmus Nissen fra den midtjyske rede. Den arbejdsomme højre back var blevet købt fri af de hollandske mastodonter, Ajax Amsterdam.

Sidenhen har fodboldkarrieren banet vej for et utal af store oplevelser, heriblandt Champions League, Europa League og senest en plads på det danske landshold til VM i Qatar.

De glamourøse kampe gik i sommer over til at blive hverdag, da Rasmus Nissen tog endnu et stort skridt og skiftede til Leeds United, som har hverdag i den engelske Premier League – efter manges overbevisning verdens stærkeste fodboldliga.

– Det paradoksale er, at jeg er gået ind til hver eneste dag og gjort alt, hvad jeg kunne, uden at have haft nogle konkrete målsætninger. Det er heller ikke helt gået op for mig, alt hvad jeg har opnået. At spille i Premier League har altid været noget urealistisk.

– Når man så er kommet til Premier League, har målet været at etablere sig som starter. Når man så har etableret sig som starter, har målet været at blive etableret landsholdsspiller og sidenhen fast starter der. Der bliver hele tiden lagt ovenpå, og jeg kan godt lide den der jagt og utilfredshed, fortæller Rasmus Nissen.

‘NK’ gennemlever i øjeblikket en travl tid i England, hvor Leeds har gang i et heftigt og vigtigt slutprogram i jagten på overlevelse i Premier League.

– Leeds er et fedt sted og en god klub. Lige nu mærker vi presset, men det er en del af at være i den her verden, fortæller han.

De store oplevelser står i kø

Når ‘NK’ skal liste sine største oplevelser gennem den fortsat korte fodboldkarriere, er det svært at udpege blot ét eller to minder fra grønsværen.

– Champions League var kæmpestort. Jeg fik godt nok min debut i turneringen med Ajax, men spillede først for alvor fast i Salzburg. Vi mødte Liverpool på Anfield, hvor vi tabte 4-3 i en vanvidskamp. I min første Champions League-starter slog vi Genk med 6-2, og Erling Håland lavede hattrick efter et kvarter.

– Derudover har landsholdet været noget af det største. Min første startplads var, da Christian Eriksen gjorde comeback i Parken efter EM, og vi vandt 3-0. Jeg startede inde for Danmark i alle tre kampe til en VM-slutrunde. Selvom det ikke gik, som vi ønskede, var det noget, der fejede benene væk under mig. Det havde jeg aldrig forestillet mig at opleve, og det bliver ikke meget større.

– Nu spiller jeg i en liga, hvor det er dagligdag, at man spiller på de største udebaner.

På den 25-årige forsvarsspillers færd gennem fodboldverden er han stødt på mange store spillere – nogle af dem har han spillet overfor, andre har han delt omklædningsrum med.

– Jeg har været priviligeret af at spille sammen med så mange gode spillere. Jeg har spillet på hold med Erling Håland, som måske er verdens bedste lige nu. Frenkie de Jong, som er den naturligt bedste fodboldspiller, jeg nogensinde har set. Matthijs de Ligt var anfører i Ajax som 18-årig, da vi var i Champions League-semifinalen.

– Bedste modspiller er Kylian Mbappé, hundrede procent. Han er ustyrligt god. Derudover kan jeg nævne Sadio Mané, Mohamed Salah, Kevin de Bruyne og selvfølgelig Erling Håland. Marcus Rashford og Virgil van Dijk. Der er så mange modstandere, som har været voldsomme at spille imod, fortæller han.

Drømmer om at vende hjem

For ‘NK’ har definitionen hjem to klare betydninger. Der er naturligvis tale om barndomsbyen Brande, hvor den danske landsholdsspiller voksede op og efterfølgende startede sin fodboldkarriere.

Derudover er der FCM – klubben hvor Rasmus Nissen fik sin første ungdomskontrakt, sidenhen blev fuldtidsprofessionel, slog igennem i Superligaen og derefter solgt til udlandet.

– Nu vil jeg se, hvor langt jeg kan drive det, og så skal jeg forhåbentligt hjem til Midtjylland en dag, hvis jeg stadig er velkommen til den tid, fortæller han ærligt.

– Jeg har altid haft en drøm om at komme tilbage til Midtjylland. Lige siden, jeg skiftede til Ajax, har jeg altid tænkt, at jeg en dag skal slutte af i FCM. Det er fodbold, og det er ikke kun mig, der bestemmer, så vi må se. Men det er noget, jeg aldrig har lagt skjul på.

– Hvis de samtidig virkelig gerne vil have mig tilbage, så må de jo få låst nr. 43, lyder det med et glimt i øjet fra ‘NK’ med henvisning til sit gamle trøjenummer.

Men lige nu er tankerne et helt andet sted. Selvom Rasmus Nissen aldrig havde troet, han kunne drive det så langt, som han rent faktisk har gjort det, drømmer han om flere store oplevelser i fremtiden:

– Jeg finder ro i, at jeg har gjort det godt. Jeg forsøger at tage al min erfaring med i jagten på det næste. Fodbold er en forunderlig verden, som er udefinerbar. Jeg holder snuden i sporet og prøver at have det fedt, mens jeg laver det, jeg bedst kan lide.

Tidligere på ugen kunne vi på fcm.dk fortælle om Rasmus Nissens syn på akademitiden og gennembruddet i FC Midtjylland. Læs mere nedenfor.

Rasmus Nissen Kristensen – FCM-dna, klubfølelse og drømmen der gik i opfyldelse