Førsteholdet

– Jeg har følelsen af, at jeg er godt på vej

Oliver Sørensen nyder tilliden fra trænerbænken i en sæson, hvor den tidligere akademispiller har trukket FC Midtjylland-trøjen over hovedet 27 gange.

28/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Han har spillet 27 kampe i denne sæson. Senest er han blevet kvitteret med fire startpladser ud af lige så mange mulige under Thomas Thomasbergs ledelse.

Oliver Sørensen nyder de mange kampe i FC Midtjylland-trøjen, hos hvem han kom til som U13-spiller fra fynske OKS.

– Det er skønt, at jeg har spillet så mange kampe. Samtidig synes jeg også, jeg har leveret flere gode præstationer, men der mangler stadig det sidste, før jeg vil kalde det et gennembrud, lyder det fra Oliver Sørensen.

Ikke desto mindre anerkender den 21-årige midtbanemotor, at han har taget store skridt i sin udvikling som fodboldspiller i den igangværende sæson:

– Jeg har helt klart en følelse af, at jeg er godt på vej, siger han.

Offensive krav i nyt system

Under Thomas Thomasberg har Oliver Sørensen været en del af en løbestærk og arbejdsom firemands-midtbane. Her har det lyshårede stortalent spillet en af de brede positioner, hvor trænerteamet både sætter offensive såvel som defensive krav til udførelsen.

– Positionen er ikke uvant for mig, selvom den måske er lidt anderledes i forhold til, hvad jeg har prøvet tidligere i sæsonen. Jeg får lov til at være lidt mere offensiv, men det passer mig egentlig godt at kunne komme mere med frem og tættere på mål, siger Oliver Sørensen.

Oliver Sørensen sætter signatur på ny lang aftale

Optrædenerne i det nye spilsystem har kastet flere gode præstationer af sig, men der mangler fortsat en ting; det første mål i Midtjylland-trøjen. Men hvornår kommer det?

– Jeg ved det ikke. Jeg har efterhånden haft rigtig mange chancer, og der var en periode, hvor jeg havde følelsen af, at målet ville komme snart. Men det er ikke sket endnu, så det kan jeg ikke svare på. Jeg håber bare snart, det lykkes mig.

– Selvfølgelig drømmer jeg om at score i Midtjylland-trøjen. Jeg har haft chancer nok til at lave en eller to, og jeg er da også træt af, det er ikke er lykkedes mig endnu. En dag sker det, og når jeg får hul på bylden, skal der nok komme et par stykker, siger Oliver Sørensen med et smil.

Stor oplevelse på Estádio da Luz

22/23-sæsonen – som fortsat udspiller sig – har været lang og begivenhedsrig på både godt og ondt. Undervejs har FCM spillet 40 kampe i både ind- og udland.

Størstedelen af disse opgør har Oliver Sørensen været med til, og man tenderer derfor til at spørge, om en af kampene skriver sig ind som midtbanespillerens absolutte fodboldoplevelse gennem den fortsat korte karriere.

Skriver en af kampene i denne sæson sig ind på en førsteplads over dine største fodboldoplevelser?

– Ja, her må jeg pege på Benfica ude. Vi taber godt nok 4-1, men det var en vanvittigt oplevelse. Jeg tror, der var 55.000 på stadion, og man kunne bare mærke trykket. Man kunne se den kvalitet, der skal til, for at spille på det niveau, siger Oliver Sørensen om opgøret på Estádio da Luz tilbage i starten af august.

– Det er den vildeste stadionoplevelse, jeg har haft, hvor jeg selv har spillet. Jeg var med i både Røde Stjerne og PAOK sidste sæson, men der kom jeg ikke på banen. Det var også nogle vilde oplevelser.

Oliver Sørensens sæson i tal

  • Næstflest sprinter af en FCM-spiller i sæsonen (316)
  • Den FCM-spiller med flest løb i “høj fart” (20.607)
  • Nummer fire i truppen over flest meter løbet (175.831)
  • Ottende flest minutter på banen (1296)
  • Delt fjerdeplads over flest kampe (20)
  • Seks afslutninger på mål i sæsonen, men endnu ingen scoring

Tallene stammer fra Superliga.dk og baserer sig kun på præstationer i ligaen – altså ikke DBU Pokalen og europæisk fodbold.