Akademiet

Reaktioner: Det gør ekstra ondt

Cheftræner Allan K. Jepsen var meget skuffet efter nederlaget til RB Leipzig og bakkes op af Byskov og Gorgoza, der så muligheder til mindst fire mål.

06/02/24
Mads Jakobsen
Foto: Michel Skånvad

FC Midtjyllands U19-mandskab står tilbage med en yderst bitter fornemmelse efter et tungt exit fra UEFA Youth League efter straffesparkskonkurrence mod RB Leipzig.

En skuffet, men reflekterende cheftræner deler sine tanker om kampen, der endte med en stor nedtur trods dominans på banen.

YL: Hård skæbne lig med exit

– Jeg har ikke oplevet nogen lignende som træner. Det gør ondt at tabe på denne måde, men det er vores egen skyld. Vi har store muligheder i både første og anden halvleg, som vi ikke får gjort færdig. Med kynisme og dygtighed, så havde vi afgjort kampen tidligt, det havde vi chancerne til, lyder det fra Allan K. Jepsen.

De ældste akademispillere var i kontrol fra start til slut, men i fem minutters overtid gik det galt efter et hjørnespark.

– På nær de sidste ti sekunder, så holder vi Leipzig væk fra chancer. Derfor gør det ekstra ondt, og det skal det have lov til, og så er det vigtigt, at vi lærer af det allerede i morgen, slutter cheftræneren.

Målscorer Mikel Gorgoza og dagens anfører Valdemar Byskov deler cheftrænerens ærgrelse efter slutfløjtet.

– Det føles ikke godt nu. Vi skal score fire, hvis ikke fem-seks stykker, fortæller de to profiler.

– Men det gør vi ikke, og derfor ender vi som tabere. Det er selvfølgelig ikke godt nok, men vi skal tage læring med.

Dermed slutter denne sæsons europæiske kampagne for U19-holdet, der undervejs eliminerede de portugisiske og ukrainske mestre.