Akademiet

Jonatan Lindekilde skriver under på lang kontrakt

Den talentfulde midtbanespiller, Jonatan Lindekilde, som i denne sæson flere gange har båret anførerbindet for U19 og været en stor profil, skriver under på en femårig kontraktforlængelse.

15/05/24
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Jonatan Lindekilde har haft en flot sæson. I U19-regi er det blevet til 27 optrædener – heriblandt fire i Youth League – og otte mål til følge. Flere af kampene har været med anførerbindet om armen.

Derudover er det blevet til en række bænkpladser på førsteholdet, og den flotte udvikling har nu mundet ud i en femårig kontraktforlængelse til stortalentet.

– Lindekilde er en fysisk godt bygget midtbanemotor, som kan spille begge veje og komme med i begge felter. Han har en kæmpe impact i kampene på U19, og hans kombination af at være teknisk dygtig på bolden, men samtidig stor, stærk og atletisk giver ham et stort potentiale, siger en tilfreds vicesportschef, Kristian Bach Bak, og fortsætter:

– Som type er han dedikeret og engageret i sin egen karriere og top seriøs både på og udenfor banen. Kan man åbne endnu mere op for det, han kan nu, står vi med en topspiller i Midtjylland om nogle år.

Mikel Gogorza forlænger med FC Midtjylland

– Vi har set, hvordan han tager ansvar som førsteårs i en stærk U19-liga. Vi er sindssygt glade for, at vi nu skal på den her rejse, og så er det op til ham, hvor hurtigt det skal gå, fordi hans potentiale er vi ikke i tvivl om.

– Der er nogle step, som han skal tage endnu, og vi skal sammen lægge de ting på, han mangler. Men Lindekilde skal i den grad udnytte det, han kan. Det potentiale og den udstråling, han har på en fodboldbane, ligner noget, han er født med, siger Kristian Bach Bak.

Tror på projektet

Jonatan Lindekilde, som i øjeblikket er en del af en spændende og nervepirrende jagt mod at vinde det danske U19-mesterskab, sætter også ord på aftalen:

– Jeg er glad og stolt over at have skrevet fem år yderligere. Jeg nyder at være i Midtjylland, som viser mig masser af tiltro, og jeg tror samtidig på det projekt og den plan, der er blevet lagt for mig.

Ambitionen på både kort og lang sigt står klart:

– Selvfølgelig kunne det være fedt snart at få min førsteholdsdebut. På sigt drømmer jeg om at blive fast mand og profil på førsteholdet og på et tidspunkt blive solgt videre til udlandet, siger Jonatan Lindekilde, som også er bevidst om, at der venter hårdt arbejde forude.

– Gennem årene har jeg lagt på i forhold til både at kunne arbejde offensivt og defensivt i kampene. Den seneste tid har mit fokus særligt været på det offensive, hvor jeg arbejder på at lave endnu flere mål og assists.

– Lige nu lærer jeg en masse af at træne regelmæssigt med førsteholdet, hvor der er nogle spillere med stor erfaring og høj kvalitet, som helt klart er med til at rykke mig.

Der skal lyde et stort tillykke til den 18-årige midtbanespiller med den femårige kontrakt, som strækker sig til sommeren 2029.