Akademiet

Mikel Gogorza forlænger med FC Midtjylland

Det 17-årige stortalent, Mikel Gogorza, som debuterede på førsteholdet tidligere på foråret, skriver under på en ny lang aftale. U18-landsholdsspilleren ser nu frem til at tage næste skridt i sin udvikling.

14/05/24
Christian Rothausen
Foto: Augustine Akena

Mikel Gogorza debuterede i 3F Superliga den 18. februar 2024 på udebane mod Brøndby. Dengang blev han skiftet ind på en noget uvant position på højre back, da man jagtede et udlignende mål i kampens slutfase.

Men det er på de offensive pladser, at den elegante tekniker særligt har vist sig frem i denne sæson. Med 14 mål – heriblandt to i Youth League – har han været en nøglespiller på U19-mandskabet, der er godt på vej mod at forsvare guldet i landets bedste ungdomsrække.

Og nu kan der sættes flueben ud for en ny milepæl; en treårig forlængelse med FC Midtjylland, som strækker sig ind i Gogorzas seniorkarriere.

– Det er rart at få styr på fremtiden, og jeg er utroligt glad for at have en aftale på plads. Nu glæder jeg mig til at blive ved med at arbejde hårdt i en klub, hvor det har været virkelig fedt at være de seneste to og et halvt år. Jeg kan ikke komme på et bedre sted at fortsætte min udvikling, siger hovedpersonen selv og fortsætter:

– 2024 har været et godt år for mig. Jeg har været en del med Superligaen, fået min debut, og jeg har en følelse af, at jeg hele tiden udvikler mig. Nu er mit kortsigtede mål at vinde U19 Ligaen, hvor vi på lørdag har en form for finale mod Brøndby, som bliver fed at spille.

– Næste år drømmer jeg om at få endnu flere indhop i Superligaen, men det sker kun, hvis jeg fortsætter med at præstere til træning, så jeg kan spille mig tættere og tættere på holdet, fortæller Mikel Gogorza.

Flot udvikling og unikke spidskompetencer

Ifølge vicesportschef Kristian Bach Bak er der tale om en spiller med unikke spidskompetencer. Det, han kan, udfører han på et tårnhøjt niveau, lyder det blandt andet.

– Mikel er en af de spillere, som har gennemgået den største udvikling, siden han kom til klubben. Han er en indvidualist, der kan afgøre fodboldkampe. Han er fantastisk en mod en, har et blik for de andre og kan lave både mål og assists. Mikel har nogle unikke spidskompetencer, der er rigtig svære at træne sig op til, siger Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Han har været dominerende i U19 Ligaen denne sæson til trods for, at han er førsteårs-U19. Kan han lægge på i forhold til det defensive og arbejde endnu mere i genpres, står vi med en topspiller i fremtiden.

Stort portræt af Mikel Gogorza: Baskiske rødder og teknisk elegance

Bach Bak peger på en række positive aspekter ved Mikel Gogorzas udvikling gennem de seneste år.

– Han er både fysisk, 1,86 høj, men samtidig hurtig, kan drible og har et okay tyngdepunkt i forhold til sin størrelse. Mentalt er han en ener, fordi han går på banen for at afgøre kampe. Tidligere har de ting måske ikke helt hængt sammen for ham, men her i FCM har han rykket sig på den helt rigtige måde.

– Det er både en cadeau til Mikel selv, men også vores akademi og ungdomsafdeling. Med den her kontraktforlængelse viser vi, at vi forventer os endnu mere af ham i fremtiden, fordi han er fortsat ung og har mange ting at lære endnu.

Der skal lyde et stort tillykke til det 17-årige stortalent med den nye kontrakt.