Klubben

Kristian Bach Bak forfremmes til assisterende sportschef

Den 39-årige klublegende ser frem til at være med til at udvikle FC Midtjylland yderligere i sin nye rolle som assisterende sportschef.

15/06/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

306 gange trak han i FCM-trøjen, hvor størstedelen af de kampe var med anførerbindet om armen, inden han i 2016 stoppede spillerkarrieren.

Siden har han i de seneste seks år stået på sidelinjen som assistenttræner i FC Midtjylland. Nu er Kristian Bach Bak klar til en ny rolle i hjerteklubben, idet han fremadrettet bliver assisterende sportschef.

– Jeg er utrolig stolt og privilegeret over at få muligheden for at blive en del af den sportslige ledelse. Det er noget, jeg har ønsket i en længere periode, fordi jeg tror på, at jeg har nogle kompetencer, der kan være med til at præge klubben i en positiv retning. Jeg vil klubben det bedste, og nu skal jeg tage et større ansvar i forhold til, hvordan vi kan udvikle os som klub, fortæller Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Jeg har været i FC Midtjylland nærmest altid, og det er min hjerteklub, så jeg har en masse gode idéer til, hvordan vi skal udvikle kulturen og DNA’en i klubben. Jeg skal sørge for, at vi som klub bliver ved med at være i balance og husker rødderne, selvom de sportslige ambitioner hele tiden vokser.

– Mit største mål er at skabe endnu større sammenhængskraft på tværs af organisationen. Jeg er drevet af fællesskab og tanken om at samle mennesker, og selvom vi altid har været gode til det i FCM, kan vi blive endnu bedre. Lige fra omklædningsrummet og holdlederne til den kommercielle afdeling og klubsamarbejdet skal vi gå i samme retning, og det skal jeg være med til at facilitere.

– Det kan godt være, at jeg ikke skal være på sidelinjen på kampdage længere, men jeg kommer endnu mere ind i maskinrummet på daglig basis og får et større ansvar i forhold til at udvikle det.

– Derudover skal jeg være en del af rekrutteringen og integrationen af nye spillere, hvor jeg har et godt kendskab til både spiller- og trænersiden i den proces. Samtidig bliver det min opgave at repræsentere klubben og komme ud at fortælle om FC Midtjylland og vores værdier. Jeg glæder mig til at komme i gang i den nye rolle, afslutter Kristian Bach Bak.

FC Midtjylland styrker det sportslige setup

Svend Graversen: Brug for stærke ledelsesressourcer

Den sportslige ledelse omkring førsteholdet består nu af Claus Steinlein, Svend Graversen, Ove Pedersen og Kristian Bach Bak.

Sportschef Svend Graversen fremhæver behovet for at løfte klubben rent ledelsesmæssigt.

– Vi er i en konstant udvikling som klub, men vi har ambitioner om endnu mere både nationalt og internationalt. Derfor er der brug for flere stærke ledelsesressourcer, og der har vi med Baks ønske om at blive en del af det fundet en fremragende model, siger Svend Graversen og uddyber:

– Vi vil fortsætte udviklingen i vores organisation, og vi har en stor tro på, at Bak i sin nye rolle kan være med til at løfte os til det næste niveau på det ledelsesmæssige plan. Han er om nogen indbegrebet af FC Midtjylland, og han har altid sat et positivt præg på kulturen i Midtjylland. Derfor er vi 100 procent overbeviste om, at han bliver en gevinst i den nye rolle.

– Her skal han være inde over rekruttering og onboarding af spillere i tæt samspil med Ove og jeg. Derudover får han en afgørende rolle i forhold til at udvikle klubbens kultur og DNA. Det passer han perfekt til gennem sit indgående kendskab til Midtjylland, understreger Svend Graversen.