Klubben

Landsholdsupdate: Franculino med debutscoring

Flere FC Midtjylland-spillere har været i aktion for deres respektive landshold den seneste periode. Vi giver et overblik her.

12/09/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Landsholdsterminen nærmer sig sin afslutning, og inden længe er FC Midtjylland-spillerne igen samlet ved fuld styrke i Ikast. I den seneste tid er der blevet spillet et hav af internationale kampe, og her har flere midtjyske ansigter udmærket sig på fornem vis.

18 FCM’ere med landsholdene

Vi tegner her et billede af de mange midtjyske minutter, som er blevet spillet overalt på kloden.

Franculino afgjorde sagerne i debut

Franculino Djú har haft en vild måned. Den 13. august debuterede han for FCM’s førstehold i en udekamp mod Vejle. Siden da er det blevet til seks mål i syv optrædener, og mandag blev han så belønnet med en startplads og debut for sit fødeland, Guinea-Bissau.

Her skrev Franculino et nyt kapitel i sin kometkarriere, da den 19-årige angriber i det 48. minut afgjorde Africa Cup of Nations-kvalifikationskampen mod Sierra Leone med en flot scoring til 2-1.

Målet betyder, at Guinea-Bissau slutter på en 2. plads i sin kvalifikationsgruppe med 13 point. Holdet er dermed kvalificeret til Africa Cup of Nations i vinteren 2024.

Dario Osorio med minutter i benene

På sydamerikansk grund krydsede Emiliano Martínez’ Uruguay klinger med Darío Osorios Chile. Opgøret, som var det første for de to mandskaber i kvalifikationen til verdensmesterskaberne i 2026, endte 3-1 til Uruguay, der desværre ikke gjorde brug af Emiliano Martinez, som døjer med en skade.

Darío Osorio blev skiftet ind i slutningen af 2. halvleg, og det chilenske stortalent står nu noteret for fire A-landskampe for sin nation.

Chile spiller igen natten til onsdag, når Colombia venter i VM-kvalifikationen.

Masser af FCM-præstationer

Ovenstående er ikke de eneste, som kan krydse optrædener for deres landshold af i den igangværende pause. Listen af spillere, som er kommet på banen i landsholdstrikoterne, er lang.

Armin Gigovic spillede knap en time i Sverige U21’s smalle nederlag til Nordmakedonien, mens Cho Gue-sung startede inde og spillede trefjerdedele af opgøret sammen med Tottenhams Son Heung-min i angrebet for Sydkorea i 0-0’eren mod Wales.

På U20-niveau startede Mikkel Fischer og August Priske inde for Danmark i en venskabskamp mod Frankrig, mens Valdemar Byskov har haft to optrædener på det danske U19-landshold.

Af andre kan nævnes Edward Chilufya, som fik syv minutter for Zambia samt Daniel Kristjánsson med to kampe for Island U19.

Onyedika debuterede for Nigeria

Selvom han ikke længere er FC Midtjylland-spiller, vækkede det stolthed i det midtjyske, da Raphael Onyedika forleden kom på banen til sin første officielle A-landskamp for Nigeria. ‘Super Eagles’ slog Sao Tome and Principe med hele 6-0, og den 22-årige midtbaneslider kom på banen med ti minutter igen.

Raphael Onyedika er den sjette spiller i historien, som får landsholdsdebut for Nigeria efter både at have optrådt for FC Ebedei og FC Midtjylland.