Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Førsteholdet

Ledelsen uddyber opsigelsen af Albert Capellas

Administrerende direktør Claus Steinlein og sportschef Svend Graversen mødte onsdag pressen, hvor de satte ord på opsigelsen af cheftræner Albert Capellas.

15/03/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Tirsdag eftermiddag offentliggjorde FC Midtjylland, at klubben stopper samarbejdet med cheftræner Albert Capellas.

FC Midtjylland stopper samarbejdet med Albert Capellas

Onsdag mødte administrerende direktør Claus Steinlein og sportschef Svend Graversen så pressen for at uddybe beslutningen. Albert Capellas var ligeledes til stede under spørgeseancen, der foregik på MCH Arena.

Her fortalte den sportslige ledelse, at selvom Albert Capellas dags dato ikke længere er FC Midtjylland-cheftræner, er man udemærket klar over, at de manglende resultater ikke kun peger i catalanerens retning.

– Vi er trætte af og skuffede over situationen. Vi er skuffede over os selv, fordi vi ved, at kontinuitet er det, der på den lange bane giver succes. Vi må erkende, at vi her ikke er lykkes, i og med vi står her igen efter otte måneder, sagde sportschef Svend Graversen og blev suppleret af Claus Steinlein:

– Det er anden gang i træk, at vi ikke har ramt helt rigtigt, så vi evaluerer selvfølgelig og spørger, hvordan vi kan gøre det bedre. Processen i de to ansættelser har været rigtig god. Vi har bare ikke ramt rigtigt. Det skal vi lykkes med nu.

Manglende fremskridt

– Da vi gik på juleferie, havde vi en snak om, hvordan vi ønskede at se holdet udvikle sig i det nye år. Det havde vi også drøftet til jobsamtalen, men i januar kunne vi for alvor gå i gang med at implementere Alberts idéer, fordi vi nu fik tid til at træne igennem.

– Men da forårssæsonen gik igang igen, så vi henad vejen ikke det, vi gerne ville. Vi har kunne se på vores rating, at den er faldet støt og roligt. Derfor er vi blevet mere og mere klar over den her beslutning, efterhånden som sæsonen er skredet frem. Det er ikke bare en beslutning, vi har taget på baggrund af Lyngby-kampen, sagde Claus Steinlein til den fremmødte presse i Herning.

FCM-direktøren gav samtidig Albert Capellas anerkendende ord med på vejen for at stå til rådighed for pressen onsdag formiddag.

– Albert viser stort menneskeligt format ved at møde op i dag. Det er en hård tid for FCM, men det er måske en endnu hårdere tid for Albert. Han havde drømt om lidt længere snor, men vi vurderede, at vi ikke syntes, vi så de fornødne fremskridt, eller at spillerne udviklede sig tilfredsstillende.

Gået ned ad bakke for længe

Claus Steinlein fortalte videre, at den manglende udvikling i holdet længe har været et tema.

– Da vi i starten af januar mødte OB i den første træningskamp, kørte jeg glad hjem. Jeg så det Midtjylland-spil, jeg gerne ville. Jeg så Kristoffer Olsson som 8’er løbe ind og score, mens vi vandt 4-2. Men det handlede ikke om at vinde, men derimod måden vi spillede på. Jeg var glad den dag og følte en ‘wow-effekt’.

– Men da sæsonen så startede i Viborg, manglede vi fortsat et dominerende udtryk. I sådan en kamp kigger vi lige så meget på de bagvedliggende data, og selvom vi vandt 4-0 over vores rivaler, var det ikke sådan, at jeg kørte glad hjem.

– På den måde er det gået ned ad bakke for længe. Pilen peger den forkerte vej – både på statistikken, men også på rating og udtryk. Derfor traf vi beslutningen, sagde Claus Steinlein.

Til slut gav Claus Steinlein en indikation på arbejdet med at finde en ny cheftræner.

– Lige nu har vi holdt fokus på at få sagt godt farvel til Albert, og så går processen naturligvis i gang herefter. Denne gang har vi en fordel, fordi vi også var igennem det for ikke så længe siden. Nu finpudser vi vores søgekriterier en lille smule, og så vil vi gøre alt for at ramme helt rigtigt, sagde Claus Steinlein og fortsatte:

– Så vi har ikke sat en tidslinje, da vi i første omgang har fokus på Silkeborg-kampen på søndag.