Førsteholdet

Lössl: Betyder sindssygt meget at gå videre

Målmanden sætter ord på betydningen af at være videre til semifinalen i Sydbank Pokalen og gør status midtvejs i sæsonen.

13/12/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Et hektisk efterår med 31 kampe blev søndag aften afsluttet, da FC Midtjylland slog Brøndby ud i kvartfinalen i Sydbank Pokalen.

Jonas Lössl lægger ikke skjul på, at det er ambitionen at vinde pokalturneringen, og derfor var kvartfinalesejren selvsagt vital.

– Det betyder sindssygt meget at gå videre i pokalturneringen. Nu har vi en ting mere at jagte i foråret. Et nyt trofæ til klubben vil være historisk, og det er det, vi går efter, lyder det fra Jonas Lössl efter slutfløjtet mod Brøndby.

Keeperen, som i de sidste to kampe har båret anførerbindet i Erik Sviatchenkos fravær, er glad for at dele oplevelsen med fansene.

– Det er meget bedre at spille med Erik, men når han ikke er på banen, stepper jeg selvfølgelig op og tager det ekstra ansvar, siger Lössl.

– Det var fantastisk at slutte året med at give fansene det videre avancement. Ligesom i mange af efterårets kampe bakkede de os op og gav den gas på tribunen, og det glæder vi os til at gentage til foråret igen, fortsætter den 32-årige målmand.

I semifinalen skal FCM møde Vejle i et dobbeltopgør i april og maj.

Efteråret må siges at være en succes

Adspurgt til fornemmelsen om efteråret som helhed kommer Jonas Lössl frem til, at det har været et succesrigt halvår, som dog kunne have været endnu bedre.

– Det havde været lidt et øllebrødsefterår, hvis ikke vi var gået videre i pokalen, lyder det fra Lössl, som fortsætter:

– Jeg skal stadig lige have et par dage til at få hele vores efterår på afstand og glæde mig over det. Skuffelsen fra Ludogorets hviler stadig i mig, men vi skal også huske, at vi ligger nummer 1 i 3F Superliga, er i semifinalen i pokalturneringen og er videre til Conference League. Det må siges at være en succes.

Brøndby-kampen var Lössls 18. kamp i det forgangne efterår, hvor han har holdt seks clean sheets.

Vil vinde titler i foråret

Der er ingen tvivl om, hvad målsætningen er i det kommende forår, hvor der altså venter kampe i tre turneringer.

– Vi går ind til foråret med den 100 procent klare ambition, at vi skal vinde titler. Vi har gode muligheder i både ligaen og pokalen, så selvfølgelig skal vi gå efter at gå hele vejen i begge turneringer, slår Jonas Lössl fast, inden han kommer ind på, hvad der skal til for at lykkes:

– Vi skal huske på de dyder, som har bragt os hertil. Det kræver hårdt arbejde og ydmyghed, hvis vi skal indfri vores mål, så det handler om at finde den kvalitet, vi har så meget af på hele holdet.

– Vi skal lære af de momenter, hvor vi har manglet det sidste. Det bedste eksempel er jo kampen nede i Ludogorets og også et par andre kampe, hvor vi ikke var i stand til at afgøre kampene til vores fordel. Det skal vi arbejde på, for når vi rammer vores topniveau, er vi utroligt svære at spille mod, afslutter Jonas Lössl.

Svend Graversen: PAOK er en spændende lodtrækning

Lössl og FCM-truppen er nu gået på vinterpause indtil den 6. januar, hvor de møder ind til forberedelserne frem mod det kommende forår.