Førsteholdet

Mads Døhr Thychosen før semifinale: Pokalturneringen er et stort mål

Varm op til torsdagens semifinale mod Vejle med Mads Døhr Thychosen, som ikke lægger skjul på, at FC Midtjylland går benhårdt efter pokaltitlen.

27/04/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

Foråret er gået ind i en afgørende fase, hvor FC Midtjylland i den kommende måned er på jagt efter to trofæer. I disse dage er alt fokus på Sydbank Pokalen, hvor den første af to semifinaler mod Vejle venter torsdag aften på udebane.

– Vi glæder os rigtigt meget til at spille semifinale. Vi skal ud at give den gas og forhåbentligt spille os et skridt nærmere finalen. Pokalturneringen er et stort mål for os. I første omgang er fokus på at komme i finalen, som vil give en sindssyg fed dag for os og fansene, siger Mads Døhr Thychosen.

Hvis FCM formår at slå Vejle over to kampe, vil det være sjette gang i klubbens historie, at man står i den danske pokalfinale. Det skete sidst i 2019, hvor Thychosen var med til at vinde FC Midtjyllands første pokaltitel.

– Det var en kæmpe oplevelse at spille pokalfinale i 2019. Pokalfinalen er den største enkeltstående fodbolddag i Danmark. Det kunne man godt mærke dengang. Det er helt klart en oplevelse, jeg gerne vil have igen, slår forsvarsspecialisten fast.

FC Midtjylland kommer ind til torsdagens semifinale med tre sejre på stribe i Mesterskabsspillet i ligaen.

Reaktioner fra sejren i Brøndby

Seniordebut som 16-årig på Vejle Stadion

Tilbage i efteråret 2013 debuterede Mads Døhr Thychosen som seniorspiller for Vejle Boldklub, som han spillede for i de tidlige ungdomsår. Som 16-årig fik han to kampe for Vejles førstehold i 1. division, inden han i sommeren 2014 skiftede til FC Midtjyllands akademi.

Den nu 24-årige FCM’er ser frem til at være tilbage, hvor det hele startede.

– Nu har jeg efterhånden spillet på Vejle Stadion en del gange, så det fylder knap så meget at vende tilbage nu som tidligere. Men det er jo det stadion, hvor jeg som dreng kom for at se fodbold og fik min seniordebut, så det er altid sjovt selv at spille der, fortæller Mads Døhr Thychosen.

– Jeg glæder mig ekstra meget til at komme op i Nørreskoven. Der kommer en masse familie og venner, og det er jo altid rart, tilføjer han.

Den tidligere akademispiller fik som 18-årig debut på FC Midtjyllands førstehold i efteråret 2015, hvor det blev til 37 kampe, inden han i 2019 skiftede til FC Nordsjælland. Nu er forsvarsspilleren som bekendt tilbage i FCM-trøjen, hvor han i foråret har leveret en række stærke præstationer i bagkæden.

Det agter Mads Døhr Thychosen at fortsætte i torsdagens semifinale, hvor han har opskriften på avancement klar.

– Det bliver jo afgjort over to kampe, men vi går 100 procent efter sejren i morgen. Der er ingen grund til at komme og stille os ned. Vi skal udover stepperne og fortsætte med at skabe mange chancer, som vi er lykkes godt med i den seneste periode, og så skal vi lukke af nede bagved. Det skal jeg selvfølgelig bidrage til, lyder det fra Mads Døhr Thychosen, som afslutter:

– Vi håber at se en masse fans i udebaneafsnittet og mærke den gode opbakning endnu engang, og så kan vi forhåbentligt give dem en god tur hjem med en sejr i bagagen.

Tag med til udebanekampen i Vejle

Semifinalen i Vejle spilles torsdag aften kl. 18.30.