Førsteholdet

Martínez om FCM-skifte: Et vigtigt skridt i min karriere

Den nye midtbanespiller, Emiliano Martínez, sætter ord på, hvad fansene kan forvente af den 23-årige uruguayaner, og hvorfor skiftet til det midtjyske er det rigtige skridt i karrieren.

07/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Emiliano Martínez skiftede på transfervinduets lukkedag til FCM på en lejeaftale frem til sommeren 2023. Lørdag havde Martínez første træning med truppen, og onsdag er han rejst med holdet til Graz, hvor midtjyderne torsdag åbner sin Europa League-kampagne.

Den talentfulde uruguayaner, som har en fortid i brasilianske Red Bull Bragantino og uruguayanske National, fortæller følgende om skiftet til FCM:

– FC Midtjylland er en klub af høj standard, og det her er et vigtigt skridt i min karriere. Jeg har set frem til at komme til Europa og spille, og jeg vil give alt, hvad jeg har.

FC Midtjylland henter uruguayansk midtbanespiller

Den arbejdsomme midtbanespiller har fundet sig godt til rette i truppen, hvor han er blevet holdkammerater med en række sydamerikanske spillere.

– Det hjælper mig meget, at der er nogle i truppen, som taler mit sprog og forstår, hvilken kultur jeg kommer fra. Det føles som om, man er hjemme, selvom man er så langt væk. Samtidig hjælper det mig med at komme tættere ind på holdet hurtigst muligt.

Teknisk og hårdtarbejdende

Hvordan vil du beskrive dig selv som fodboldspiller?

– Jeg er en central midtbanespiller, som er god på bolden og har stærke tekniske kompetencer. Jeg har et godt overblik og er ikke bange for at have bolden. Derudover er jeg ikke bleg for at arbejde hårdt, og jeg giver mig altid fuldt ud på banen, siger Emiliano Martínez.

FCM kan se frem til en sæson med europæisk gruppespil og spændende kampe i 3F Superliga. Emiliano Martínez ser frem til udfordringerne, der venter.

– Jeg drømmer om at gå videre i Europa League, og derudover håber jeg, at vi kan kæmpe med i toppen af tabellen i 3F Superliga og være med i kampen om mesterskabet helt til slut. Jeg ser frem til de udfordringer, der venter her i klubben.

Emiliano Martínez har mulighed for at få debut, når FCM torsdag møder Sturm Graz i 1. runde af Europa League-gruppespillet. Kampstart er kl. 21.00 på Stadion Graz Liebenau.