Førsteholdet

Michael Silberbauer er ny assistenttræner i FCM

Den tidligere akademitræner vender tilbage til FC Midtjylland som ny assistenttræner på førsteholdet.

15/06/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

40-årige Michael Silberbauer vender tilbage til FC Midtjylland, hvor han er ny assistenttræner for Bo Henriksen. Det sker som et led i FC Midtjyllands styrkelse af det sportslige setup, hvor Kristian Bach Bak tiltræder en ny rolle som assisterende sportschef.

– Vi har haft et rigtigt stærkt trænerteam med Bo, Henrik og Bak i den forgangne sæson, men nu er der opstået en ny situation efter Baks ønske om en ny rolle i klubben. Vi har analyseret og sonderet terrænet i forhold til, hvad vi har brug for, siger sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Michael passer perfekt på den profil, som vi har ønsket. Han har stor erfaring som både spiller og træner, og samtidig har han allerede et godt kendskab til FCM som tidligere akademitræner, hvor han blandt andet vandt U19-guld med Henrik Jensen.

Efter et år som akademitræner i FC Midtjylland blev Michael Silberbauer sidste sommer lånt ud til FC Basel, hvor han tiltrådte som assistenttræner. Samme rolle har han besiddet i FC Utrecht i det forgangne forår.

– Michael er en stærk tilføjelse til trænerteamet, som han kan give ny inspiration og input fra sin tid i udlandet, hvor han har været i nogle gode klubber. Nu ser vi frem til at tage hul på samarbejdet i forberedelserne frem mod sæsonstarten, lyder det fra Svend Graversen.

Kristian Bach Bak forfremmes til assisterende sportschef

Glæder sig til at komme i gang

Som aktiv spillede Michael Silberbauer 25 landskampe for Danmark, mens han på klubplan optrådte for hold som AaB, F.C. København, FC Utrecht og Young Boys.

Efter han afsluttede spillerkarrieren i 2015, har Silberbauer været assistenttræner i en række udenlandske klubber og cheftræner i canadiske Pacific FC udover rollen som U19-assistent for Henrik Jensen i FCM i 20/21-sæsonen.

Nu er han tilbage i FC Midtjylland – denne gang som assistenttræner for Bo Henriksen på førsteholdet.

– Jeg er utrolig glad for muligheden for at komme tilbage til Midtjylland og ind i et stærkt trænerteam. Det er en fed klub med masser af dygtige og gode mennesker, som har høje ambitioner og hele tiden vil blive bedre. Det tiltaler mig meget, og det bliver fedt at være en del af igen, siger Michael Silberbauer.

– Jeg kender Henrik fra U19, hvor vi havde et rigtigt godt samarbejde, og jeg har haft nogle gode snakke med Bo, så jeg er sikker på, at vi kommer til at have et stærkt team sammen. Jeg glæder mig bare til at komme i gang med arbejdet på træningsbanen, tilføjer den tidligere landsholdsspiller.

– Jeg ser frem til at udvikle mig som træner ved at arbejde sammen med nogle dygtige folk, ligesom jeg forhåbentligt kan bidrage med min erfaring fra udlandet, lyder det fra Michael Silberbauer.