Førsteholdet

– Mit mål er at opbygge noget specielt

Albert Capellas blev onsdag præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland. Læs hvad den 54-årige catalaner havde at sige i forbindelse med formiddagens pressemøde.

24/08/22
Christian Rothausen
Foto: Abdul Al-Hawani

Albert Capellas er ny mand i spidsen for FCM.

Den nye cheftræner hos midtjyderne udtrykte sin glæde over ansættelsen, da han onsdag formiddag blev præsenteret på et pressemøde på MCH Arena.

Et indblik i Albert Capellas’ trænerkarriere

– Jeg er ikke en romantisk træner. Alt, hvad jeg gør, handler om at vinde. Jeg er blevet inspireret af en masse oplevelser rundt om i Europa, hvor jeg har arbejdet med forskellige succesfulde trænere. Jeg har forsøgt at samle alt det bedste fra alle, jeg har arbejdet med, sagde Albert Capellas og fortsatte:

– Mit mål er at opbygge noget specielt med FCM-identiteten for at hjælpe klubben op på det næste niveau. Jeg kender klubben og har spillet mod den, ligesom jeg også har trænet spillere fra holdet. Det, klubben har præsteret de seneste to årtier, er fantastisk. Jeg har stor respekt for alle dem, der har været involveret i projektet.

Den nye cheftræner er ikke kommet sovende til cheftrænergerningen.

– I 1983, da jeg var 16 år gammel, fik jeg muligheden for at træne et hold i en by med 600 indbyggere. Det var mit første job som træner. Jeg trænede børn – både piger og drenge – fra otte til 16 år én gang om ugen. Det var i det øjeblik, jeg fandt ud af, at min drøm var at blive træner på et professionelt niveau. Jeg er en mand, der kommer fra nul, men fra første øjeblik har jeg gjort mit job med mest mulig passion hver eneste dag.

– Jeg er en fighter, og jeg arbejder hårdt. Klubbens værdier passer perfekt til mit værdisæt. Jeg ønsker at se et hold, der spiller dynamisk og offensiv fodbold med et højt pres. Det er den type fodbold, vi skal fortsætte med at spille og tilmed forstærke i FC Midtjylland.

Albert Capellas får sin debut som cheftræner, når FCM gæster Brøndby IF på mandag den 29. august.

Se billetinfo