Førsteholdet

Motiveret Cajuste: Hjertevarmende at mærke fansenes jubel

Midtbanedynamoen er glad for, hvordan fansene tog imod ham i fredagens hjemmekamp, og han understreger, at han er 100 procent motiveret for at arbejde for holdet.

12/09/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Jens-Lys Cajuste løb fredag aften på banen til sin første kamp i denne sæson efter en hektisk sommer med EM for Sverige, en lille skade og adskillige transferrygter.

Det skete til stor jubel og masser af klapsalver blandt tilskuerne på MCH Arena, og den velkomst gik ikke ubemærket hen hos den svenske midtbanespiller.

– Det var fantastisk. Det var virkeligt hjertevarmende at mærke fansenes jubel, da jeg løb på banen, så det føltes rigtigt godt at være i kamp igen, fortæller Jens-Lys Cajuste efter slutfløjtet fredag aften.

Cajuste blev skiftet ind efter en times spil og var med til at sikre 2-0-sejren over FC Nordsjælland. Svenskeren var – som man har lært at kende ham – konstant spilbar og lukkede sammen med Evander og Onyedika ned for udeholdets midtbane, der ikke skabte særligt meget i anden halvleg.

Selv er han fortrøstningsfuld i forhold til at finde topformen hurtigst muligt.

– Det har selvfølgelig været en lidt interessant og anderledes sommer for mig. Jeg har haft en periode uden kampe, men jeg har holdt mig i god fysisk form. Jeg er sikker på, at jeg kan finde topniveauet ganske hurtigt igen, siger Cajuste og slår fast:

– Jeg er 100 procent motiveret. Jeg er klar til at arbejde hårdt for holdet, og jeg håber, vi kan skabe masser af gode resultater i efteråret.

Vil fortsætte sin udvikling

22-årige Jens-Lys Cajuste kom til FC Midtjylland i sommeren 2018. I sin første sæson på heden blev det til tre kampe i FCM-trøjen, inden han bed sig fast i startopstillingen i løbet af 19/20-sæsonen.

I fjor var hans udvikling nået så langt, at han var en profil på det Midtjylland-hold, som kvalificerede sig til klubbens første Champions League-gruppespil, hvor Cajuste viste sig flot frem på det højeste niveau.

Nu glæder han sig til nye europæiske kampe, især fordi det denne gang ikke foregår for tomme tribuner.

– Sidste år spillede vi Champions League uden publikum, og det var utroligt ærgerligt. På grund af det glæder man sig ekstra meget til Europa League i år, fordi vi kan dele oplevelsen med fansene. Det bliver spændende, lyder det fra Jens-Lys Cajuste.

På trods af det ‘glippede’ sommerskifte lægger svenskeren ikke skjul på, at han er motiveret for at tage sit spil til et nyt niveau i FC Midtjylland og hjælpe holdet til succes.

– Det handler altid om at fortsætte sin udvikling. Jeg vil altid stræbe efter at blive den bedst mulige spiller, og det er det, jeg arbejder for hver eneste dag på træningsbanen. Så selvfølgelig satser jeg på at blive bedre og udvikle mig i det her efterår også, og så kan det forhåbentligt hjælpe holdet til mange point i ligaen og i gruppespillet, afslutter Cajuste.

Juninho og Brumado: – Fantastisk at være tilbage

Jens-Lys Cajuste er noteret for 70 kampe for FC Midtjylland.

3F Superliga
søndag 26/9 kl. 14:00
FC Midtjylland FCM
Randers FC RFC
MCH Arena
Se kampinfo