Akademiet

Nigeriansk midtbanetalent underskriver ny femårig aftale

Den 18-årige centrale midtbanespiller Jamiu Musbaudeen, som har en fortid i den nigerianske samarbejdsklub FC Ebedei, har skrevet under på en ny femårig aftale.

05/01/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

Jamiu Musbaudeen kom til FC Midtjylland i sommer, og han har sidenhen kæmpet sig ind på klubbens U19-mandskab, der overvintrer på førstepladsen i den bedste danske ungdomsrække.

Med sin fysik og løbevillighed har den nigerianske midtbanespiller fundet sig godt tilrette på U19-cheftræner Kenneth Andersens mandskab, og han bliver nu belønnet med en ny femårig aftale.

Sportschef Svend Graversen udtrykker tilfredshed over kontraktforlængelsen:

– Jamiu har fra dag ét vist en stor ærgerrighed efter at omstille sig til livet i Danmark og spillestilen i Midtjylland. Han har på et halvt år taget vigtige skridt i sin udvikling, og vi har set nok fra ham til, at vi ønsker at forlænge samarbejdet yderligere. Vi tror på Jamius potentiale, og det er nu op til os og ham at forløse samt udvikle videre på de evner, han besidder, siger Svend Graversen.

Ansvarlig for samarbejdet med FC Ebedei, Jonas Dal, udtrykker ligeledes stor tilfredshed over forlængelsen med Jamiu Musbaudeen:

– Han hviler meget i sig selv i forhold til, at han er en ung knægt, der næsten lige er kommet fra Nigeria. Han har samtidig fået vigtig hjælp af sine nigerianske venner, Mark Ugboh og Gabriel Kehinde, der har været i Danmark i længere tid.

– Det er guld værd, at vi har nogen, som hele tiden tager over for hinanden. Derfor er vi stolte og glade for, at vi nu har forlænget samarbejdet med Jamiu. Vi er på rette vej med vores arbejde i Nigeria, men vi kan gøre det endnu bedre. Det her er et bevis på, at vi gør noget rigtigt, så det her er også et skulderklap til FC Ebedei, siger Jonas Dal.

En række dygtige midtbanespillere har gennem årene taget turen fra FC Ebedei til den midtjyske hede. Her kan nævnes Frank Onyeka og Raphael Onyedika, som i dag slår folderne ud hos henholdsvis Brentford i Premier League og Club Brügge i den belgiske Jupiler League.

En unik bolderobrer

Også Jamiu Musbaudeens cheftræner på U19-holdet, Kenneth Andersen, er imponeret over det nigerianske stortalent.

– Jamiu har meget hurtigt tilpasset og tilvænnet sig. Han har en stor impact, når han spiller, ligesom han har en god tilgang til sin udvikling. Han dækker et kæmpe område på den centrale midtbane, og han har en unik evne til at erobre bolde med sin duelstyrke, siger Kenneth Andersen.

Den 18-årige midtbanemand skal nu bygge yderligere på sit spil, så han kan blive en dominerende skikkelse i U19 Ligaen, fortæller Kenneth Andersen:

– Han har kun været hos os et halvt år, hvor han lige så stille har arbejdet sig tættere ind på holdet. Nu gælder det for Jamiu om at erobre en fast startplads på U19-holdet og få vores spillestil helt ind under huden.

Jamiu Musbaudeen står noteret for seks kampe i U19 Ligaen, mens han også har spillet begge opgør i reserveholdsturneringen Future Cup i den igangværende sæson.

Den nye aftale løber indtil udgangen af 2027.

Jonas Dal om den øgede satsning i Nigeria