Klubben

Nyt ejerskab, C.D. Mafra og kvindefodbold: Alt fra tirsdagens pressemøde

Få et overblik fra tirsdagens pressemøde, hvor det blev offentliggjort, at HEARTLAND har købt aktiemajoriteten i FC Midtjylland samt portugisiske C.D. Mafra. Samtidig går midtjyderne ind i kvindefodbold fra sommeren 2024.

15/08/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Rønnow

Tirsdag blev det nye FCM-hus, Dream99, samt de omkringliggende rammer, Ikast Complete, indviet. På en stor dag med åbent hus for alle interesserede blev der holdt taler og vist rundt i de nye faciliteter.

Derudover ventede der et par store nyheder, da det under en pressekonference blev offentliggjort, at HEARTLAND har købt Matthew Benhams aktier i FC Midtjylland og dermed bliver majoritetsaktionær.

HEARTLAND køber FC Midtjylland

Yderligere blev det præsenteret, at HEARTLAND også har købt den portugisiske klub C.D. Mafra. Sidst fortalte man, at FC Midtjylland går ind i kvindefodbold fra sommeren 2024.

HEARTLANDs køb af aktiemajoriteten

Administrerende direktør, Claus Steinlein, sagde følgende om HEARTLANDs køb af aktiemajoriteten i FC Midtjylland:

– Det her betyder, at vi – ligesom vi har gjort i de første knap 25 år af klubbens historie – skal løfte klubben til næste niveau. Det skal vi både sportsligt, kommercielt og på det sociale fundament, vi har bygget op, med blandt andet vores CSR-projekt. Vi skal løfte hele klubben.

– For alle os, der elsker Midtjylland, er jeg stolt over, at et så ambitiøst selskab som HEARTLAND har set potentialet og valgt at investere i FC Midtjylland. Det er en kæmpe dag for vores klub.

– Når man ser tilbage på den tid, der er gået, siden vi den 2. juli 2014 sad inde på MCH Arena og præsenterede Matthew Benham som ny ejer af FC Midtjylland, må man sige, det har været nogle fantastiske år. Vi er vokset fra at være en klub, der var lidt udfordret, til at være en klub, der er i top-60 i Europa og i toppen af Superligaen.

– Selvom Matthew Benham sælger sin del af aktierne, forbliver vi stadig en del af Smartodds og den know-how, som er der. Det er fedt, at Matthew har givet os en mulighed for fortsat at være en del af big data-tankegangen.

– For Matthew har det været vigtigt at finde den rigtige ejer. De seneste to år har han set, at HEARTLAND og FC Midtjylland matcher hinanden godt på værdier og DNA, fordi vi tror på hårdt arbejde, talentudvikling og den lokale forankrig, sagde Claus Steinlein.

Claus Steinlein fortalte derudover, at Cliff Crown fortsætter som bestyrelsesformand indtil næste ordinære generalforsamling, hvor der vil blive udpeget en ny formand.

C.D. Mafra og FC Midtjylland

Samtidig præsenterede Claus Steinlein nyheden om, at HEARTLAND også har købt den portugisiske klub, C.D. Mafra.

Det giver nye muligheder for både FC Midtjylland og Mafra, der kan bruge hinanden til at udvikle sig yderligere, fortæller den administrerende direktør:

– Vi så, hvordan Brentford havde respekt for den måde, man i FC Midtjylland arbejder og omvendt. Det er den samme respekt, vi skal have for hinanden. Vi skal tænke på, hvordan vi kan gøre hinanden endnu bedre, og hvordan én plus én kan give tre.

– Indtil nu har vi haft et rigtig godt partnerskab. Vi solgte Ousmane Diomande i vinters, efter han havde været i Mafra i et halvt år, og vi har fundet ud af, at vi passer rigtig godt sammen. Vi skal sammen udvikle Mafra og FC Midtjylland, så vi kan skabe endnu flere Ousmane Diomande’r.

– Der skal være et armlængdeprincip i forhold til, hvordan man driver en fodboldklub. Derfor er det vigtigt, at vi er selvstændige, og at Mafra er selvstændige. Man skal drive klubberne på den måde, der passer til den give kultur. Jeg tror, vi kommer til at lære rigtig meget af hinanden, ligesom vi har gjort med Brentford, hvor vi også har noget erfaring at trække på, fortalte Claus Steinlein.

I forbindelse med tirsdagens udmeldinger udtaler præsident i C.D. Mafra, José Cristo, som fortsætter i sin rolle i den portugisiske klub, følgende:

– Vi er overbeviste om, at det nye ejerskab vil gøre vores klub stærkere både nu og på lang sigt. Det tilfører enorm ekspertise og kapital, hvilket giver os mulighed for at investere i vores struktur og styrke vores spillerbudget.

– Danmark er kendt for sin stærke talentudvikling med mange spillere i topligaer rundt i Europa og et konkurrencedygtigt landshold. Vi har identificeret talenter fra FC Midtjylland, som vi har hentet ind denne sommer. De forbedrer vores konkurrencesituation og styrker vores udviklingsmiljø.

– Med det nye sportslige setup og vidensdeling får vi mulighed for at tage de næste skridt, udtaler José Cristo.

Kvindefodbold fra sommeren 2024

Sidst fortalte marketing- & supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær, at klubben fra sommeren 2024 går ind i kvindefodbold.

– Der er mange ting at være taknemmelige for vedrørende HEARTLAND. En af dem er selve ejerskabet, en anden er, at de nu hjælper os med at satse hundrede procent på kvindelig elitefodbold. Det gør de ikke bare gennem deres ejerskab, men også som hovedsponsor for det nye FCM Kvindefodbold.

– Hver dag er der ikke bare drenge, men også piger, som spiller fodbold i de 146 samarbejdsklubber, vi har. Det samme gælder på vores friskole, Guldminen, og det gælder på Idrætsefterskolen ISI.

– Hele vores fundament hviler på at gøre noget for vores region, og det her er en kærkommen anledning til at sætte skub i en proces, vi har haft undervejs i lang tid. Vi har villet vente til, at der var en kort horisont fra, vi melder noget ud, til vi sætter noget i gang. Når vi gør noget, vil vi gøre det ordentligt.

– Det har længe været vores ønske, at pigerne også fik nogle rollemodeller, de kan spejle sig i, så drømmene ikke bare lever for drengene men også pigerne i hele det midt- og vestjyske. Vi har brugt de seneste måneder på at søge råd fra forskellige steder i regionen, hvor der er masser af kompetencepersoner. Det vil vi fortsætte med i den kommende tid, siger Preben Rokkjær og nævner blandt andet Pernille Harder, som sidder i bestyrelsen i FCM Samfund og er opvokset i Tulstrup to kilometer fra Ikast.

– Vores langsigtede mål er at samle regionen og gøre det godt i Europa. Der er et lille stykke vej endnu, men vi er i en god dialog med Vildbjerg i forhold til at overtage deres licens og arbejde videre sammen med dem omkring kvindefodbold, lød det fra Preben Rokkjær.

Gense hele pressemødet