Førsteholdet

Obule Sunday Moses forlænger og udlejes

Den unge nigerianske midtbanespiller skriver under på en ny femårig aftale med FC Midtjylland. Han udlejes samtidig til C.D. Mafra i Portugal.

23/08/22
Christian Rothausen
Foto: Nicolai Berthelsen

18-årige Obule Sunday Moses blev en del af FCM’s akademi i januar 2022, da han kom til det midtjyske fra klubbens nigerianske samarbejdsklub, FC Ebedei. Siden da har han været en fast del af U19-holdet, mens han også har trænet regelmæssigt med førsteholdet.

FCM opgraderer samarbejdet med FC Ebedei

Nu bliver midtbanespilleren belønnet med en ny femårig aftale, således at FCM har papir på stortalentet frem til sommeren 2027.

– Vi har set nok fra Moses til, at vi kan lave en femårig kontrakt med ham. Han har haft en rigtig god tid på U19, hvor han samtidig også har trænet med førsteholdet og vist sig flot frem. Han er en dynamisk spiller, som har en stor kapacitet og er meget ihærdig. Det er altid glædeligt, når spillere nede fra FC Ebedei kommer gennem systemet, siger sportschef Svend Graversen.

Obule Sunday Moses udlejes samtidig til C.D. Mafra i den næstbedste portugisiske række. Her bliver han holdkammerat med en anden udlejet FCM’er, Ousmane Diomande.

– Nu er det op til os og ham at forløse det potentiale, Moses besidder. Som en del af hans udvikling har vi valgt at udleje Moses til Mafra, hvor han skal tilegne sig uvurderlig førsteholdserfaring på et godt niveau, siger Svend Graversen.

Obule Sunday Moses gjorde sig bemærket i FCM’s sommeropstart, da han scorede det afgørende mål i førsteholdets 3-2-testsejr over OB.

FC Midtjylland ønsker Obule Sunday Moses stort tillykke med forlængelsen samt held og lykke i portugisisk fodbold.